La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 28 agosto 2011

Cum va arăta Codul Rutier pe stil nou: amenzi “usturătoare” pentru viteză, eliminarea contestaţiilor

Cum va arăta CODUL RUTIER PE STIL NOU: amenzi “usturătoare” pentru viteză, eliminarea contestaţiilor

de Andrei Luca POPESCU 22.08.2011

Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, a anunţat că se lucrează la modificarea Codului Rutier şi că intenţia Poliţiei este să introducă amenzi mult mai mari pentru vitezomani, amenzi care vor fi calculate în funcţie de venituri

Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, a anunţat că se lucrează la modificarea Codului Rutier şi că intenţia Poliţiei este să introducă amenzi mult mai mari pentru vitezomani, dar şi să elimine sistemul "inutil" al punctelor de penalizare, conform Mediafax.

Popa a declarat că sistemul cu puncte este ineficient şi nu a produs vreun efect. Totodată, el a spus că vrea amenzi mult mai usturătoare pentru şoferii care nu respectă regimul limitelor de viteză.

"Dacă o persoană îşi permite să cumpere un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro", a spus Liviu Popa într-un interviu la RTV.

Şeful Poliţiei a mai spus că intenţionează să elimine posibilitatea contestării în instanţe a proceselor verbale întocmite de poliţiştii rutieri, amenda devenind cu titlu executoriu.

Permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate atât de uşor, a mai spus Liviu Popa, arătând că pentru depăşirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură.

O altă intenţie pe care Popa vrea să o materializeze în noul Cod Rutier este introducerea "răspunderii obiective", după modelul Ungariei, care la un an după adoptarea acestui sistem şi-a redus numărul accidentelor la nivelul anului 1964. Modelul prevede ca toate amenzile de circulaţie să fie achitate de proprietarul maşinii care a fost surprinsă de poliţişti în comiterea abaterii de la Codul Rutier, indiferent de cine se află la volan.

Sursa: Gandul

Nessun commento:

Posta un commento