La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 22 marzo 2012

Adrian Mutu, desfiinţat de un fost internaţional român în Italia

Adrian Mutu este "pariul pierdut al preşedintelui Cesenei, Igor Campedelli", a declarat Florin Răducioiu în presa italiană, într-un interviu în care fostul mare internaţional român în desfiinţează pe " Briliant".

"Mutu a fost un pariu hazardat al preşedintelui Cesenei, Igor Campedelli. Un pariu pe care, în cele din urmă, l-a pierdut. Adrian venea după diverse dificultăţi avute la Fiorentina, disensiuni continue cu antrenorul Sinişa Mihajlovic. Poate se gândea că într-un peisaj mai liniştit, cum e Cesena, va da ce-i mai bun din el. Dar nu e un jucător care să funcţioneze de-o asemenea manieră, a spus Răducioiu", pentru cotidianul La Voce di Romagna, citat de Gazeta Sporturilor.

"Aş vrea să spun că de câte ori îl văd marcînd în Serie A, pentru mine e un vis împlinit. Fotbalul românesc a dispărut la nivel european, ca să nu mai vorbim la nivel mondial! Adrian e mândria unei întregi naţiuni: e unul dintre puţinii rămaşi... unul dintre aceia care au reuşit în fotbalul italian. Iar pentru noi, "Il Calcio" e un mit. Dar Mutu e un fotbalist imatur, campion negativ şi la echipa naţională. Nu e în stare să aibă un comportament de adevărat lider pe termen lung", a mai spus Răducioiu, care vine şi cu un exemplu: "România pierde cu 5-0 în faţa Serbiei; răspunsul lui Mutu a fost să meargă la o petrecere! Acesta e jucătorul în care a investit Cesena, în jurul căruia a construit echipa!".

Atacantul care a câştigat titlul în Serie A şi UEFA Champions League cu AC Milan crede că Mutu a trişat şi la echipa naţională.
"E o chestiune de cultură personală. Îţi trebuie personalitate şi un anumit grad de modestie pentru a intra în rolul de lider al unei echipe. Lui Adrian i s-a cerut asta la naţională, însă el a trişat de fiecare dată. A avut mereu convingerea că o tehnică strălucitoare şi o evoluţie excelentă reprezintă cea mai bună scuză. Dar asta nu se mai întîmplă în fotbalul modern",a încheiat Florin Răducioiu.
18/03/12

Sursa: Realitatea

Nessun commento:

Posta un commento