La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 6 marzo 2012

Titlurile de călătorie - Ştiaţi că ...

Cetatenii romani aflati in strainatate care nu mai sunt in posesia unui document de calatorie valabil si care trebuie sa se deplaseze in Romania pot solicita ambasadei sau consulatului roman cel mai apropiat eliberarea unui titlu de calatorie.

Documentele ce trebuie prezentate Consulului pentru eliberarea titlului de calatorie sunt urmatoarele:
1. cererea completata si semnata de persoana interesata;
2. documentele de identitate, inclusiv cele expirate;

Daca pasaportul anterior a fost pierdut sau furat, trebuie să depuneţi, in original:
1. atestatul politiei eliberat in urma declaratiei de pierdere sau furt.
2. declaratia privind imprejurarile pierderii pasaportului.
3. un document de identitate, cu fotografie, eliberat de autoritatile romane (buletin de identitate, permis de conducere auto, livret militar)-original si copie xerox;

Valabilitatea titlului de călătorie nu poate depăşi o lună de zile de cand a fost eliberat si nu permite decat o singura calatorie în România, scopul fiind acela de a demara toate demersurile necesare pentru obtinerea actelor de identitate sau pentru reinnoirea lor.

Titlul de calatorie nu poate fi folosit pentru deplasarea in alte tari.

Odata ajunsi la destinatie, trebuie sa va adresati imediat autoritatilor romane pentru a indeplini formalitatile anterior mentionate.

In ceea ce priveste eliberarea titlurilor de calatorie pentru minori este ABSOLUT obligatorie prezenta copilului si a ambilor parinti in fata Consulului.

Doar in cazul in care numai unul dintre parinti este cetatean roman, acesta se poate prezenta singur la ambasada/consulat, prezentand pe langa documentele mentionate mai sus, declaratia autentificata la autoritatile locale a celuilalt parinte privind acordul acestuia pentru eliberarea titlului de calatorie in Romania, apostilata/legalizată conform practicii locale.

In vederea reintoarcerii in străinătate, va trebui transcrisa nasterea copilului in Romania si obtinerea unui certificat de nastere romanesc, pe baza caruia va fi eliberat pasaportul cu care va putea iesi din tara.

In cazul pasapoartelor pierdute sau furate, este necesara sesizarea autoritatilor locale de politie si obtinerea unei dovezi a reclamarii pierderii sau furtului, care va fi prezentata la ambasada sau consulat odata cu depunerea cererii pentru titlul de calatorie.

Informatii suplimentare pe: www.mae.ro

Av. Stagiar Cristina Giorgiana Tutu
cristina.tutu@romeninitalia.com

353 commenti:

1 – 200 di 353   Nuovi›   Più recenti»
Mediator Cristina Tutu, Mediator Loredana Anton ha detto...
Questo commento è stato eliminato dall'autore.
Anonimo ha detto...

Buna ziua,ma numesc Lacramioara si as dori sa mi spuneti cum pot sa ma prenotez la consulatul din bologna pt un titlu de calatorie pt fetita mea care este nascuta in italia.Am incercat de f multe ori sa telefonez dar nu reusesc sa iau legatura ,va rog sa imi rasp daca au email si daca pot sa ma prenotez prin email.va multumesc!!!

Anonimo ha detto...

buna ziua, ma numesc Mihaela si as dori sa stiu daca si la consulatul de la Bologna (asa este la Milano) trebuie sa te prezinti cu multe ore anticipat pentru a-ti inscrie numele pe lista...eu am nevoie de o procura speciala pentru cazierul judicial din Romania...
pt LACRAMIOARA : consulatbologna@gmail.com
din cate stiu, nu se fac programari...vezi site-ul pentru mai multe infromatii: http://bologna.mae.ro

Cristina G. Tutu avocat stagiar Firenze ha detto...

Stimata dna Mihaela, din propria experienta iti pot spune ca primii prezenti dimineata, in fata Consulatului Roman din Bologna, se inscriu pe o lista provizorie. Aceasta lista are relevanta doar in momentul in care va prezentati la ghiseu si vi se inmaneaza formularele pentru eliberarea diverselor acte. Ulterior completarii, aceasta lista nu mai are importanta, pentru ca, dupa completarea formularelor, veti sta la alt rand pentru prezentarea actelor.
Dupa ora 13 se elibereaza documentele cerute legalizate. Dupa ora 14 intra persoanele care s-au prezentat mai tarziu de ora 9.00.
Mult succes!

Anonimo ha detto...

Stimata dna Tutu, va multumesc mult pentru raspuns! Indicatiile dumneavostra sunt foarte utile. O zi buna!

Anonimo ha detto...

se poate elibera un titlu de calatorie pentru mai multi copii frati

Anonimo ha detto...

buna ziua as vrea sa stiu ce document imi trebuie pentru a pleca singura cu fiul meu in romania si inapoi,adica daca sotul meu trbuie sa intocmeasca un document prin care imi da acordul de a lua copilul cu mine

Anonimo ha detto...

buna ziua mia fost pirdut buletinul de catre medici dupa ambulanta as dori sa stiu ce acte imi trebuie pentru a mil reface.

Mediator Cristina Tutu, Mediator Loredana Anton ha detto...

1. Titlul de calatorie este un document individual, trebuie sa il cereti pentru fiecare fiu al dvs!

2. Pentru a efectua o calatorie in Romania cu fiul dvs minor va sunt necesare documentele de identitate si declaratia realizata la Consulat de catre parintele neinsotitor! prin care isi da acordul efectuarii calatoriei!

Mediator Cristina Tutu, Mediator Loredana Anton ha detto...

In cazul pierderii actului de identitate, trebuie sa va adresati CONSULATULUI Roman din Italia! Trebuie sa va prezentati cu un alt document de identitate!

Anonimo ha detto...

Buna ziua! Ma numesc Sanda, am o problema si nu gasesc rezolvare ei va rog sa ne ajutati cu un sfat doaman Cristina... sunt moldoveanca si ma aflu in italia de un an de zile cu prietenul meu roman...Eu nu am acte viza mea a expirat acu citeva luni, putem sa ne casatorim aici in italia in localitatea unde stam noi? Si ce acte voi avea nevoie ca sa pot merge in romania sau moldova dupa casatorie. Din primarie neau zis ca ne eliberaza doar ertificatul de casatorie.

Mediator Cristina Tutu, Mediator Loredana Anton ha detto...

Dna sanda, casatoria puteti sa o incheiati chiar si la Consulatul Rep. Moldove din Italia. Va rog sa va adresati oficiului consular pentru a stabili o programare. Ulterior, calatoria in Romania sau Rep. Moldova se va efectua cu pasaportul sau cu titlul de calatorie. In cazul in care nu aveti aceste acte va trebui sa va adresati tot Consulatului. Avand in vedere legislatia italiana si faptul ca aici nu exista obiceiul (cutuma) de a schimba numele de familie si a prelua numele sotului, va sfatuiesc sa amaneti fiecare cu numele de familie originar.

Anonimo ha detto...

Buna ziua!Sora mea este cu copilu(3ani) si sotul ei in italia,ia expirat pasaportul copilului si a fost la consulat pentru reinoire dar trebuie sa astepte cam 2-3luni de zile pana ii da noul pasaport.Vreau sa stiu daca poate pleca copilu cu sora mea in romania avand procura de la sot si chitanta de la consulat a pasaportului,va multumesc anticipat!!!

Mediator Cristina Tutu, Mediator Loredana Anton ha detto...

Buna ziua.
Chitanta nu foloseste decat Consulatului la eliberarea pasaportului.
Pentru calatorie, copilul va avea nevoie de titlul de calatorie. Va rog sa cititi cu atentie articolul de mai sus.
Titlu de calatorie este valabil doar pentru un voiaj in Romania, NU SI PENTRU INTORS IN ITALIA.

De asemenea, sper ca in procura lasata de sot este specificata intoarcerea in Italia!

Pentru a va trimite un model de consimtamant va rog sa imi trimiteti un email.

Anonimo ha detto...

Acest titlu de calatorie cum se poate obtine si cam cat costa si in cat timp se poate elibera?Procura lasata de sotul ei este pe temen lung pentru intoarcerea in italia,multumesc!

Mediator Cristina Tutu, Mediator Loredana Anton ha detto...

Va rog frumos sa cititi articolul de mai sus!
Eliberarea documentului se face pe loc!

Anonimo ha detto...

Buna ziua as avea nevoie de un sfat. As dorii sa calatoresc din Italia in Egipt. Si sunt in posesia Buletinului de identitate romanesc. Cetatenii italieni care doresc sa mearga in Egipt nu au nevoie de Pasaport. In cazul meu? Este necesar Pasaportul roman (al meu este expirat)?

Mediator Cristina Tutu, Mediator Loredana Anton ha detto...
Questo commento è stato eliminato dall'autore.
Mediator Cristina Tutu, Mediator Loredana Anton ha detto...

Dvs sunteti si cetetean italian? Daca aveti doar cetatenia romana, atunci trebuie trebuie sa va adresati Consulatului Roman din Italia pentru reinnoirea pasaportului. Aveti posibilitatea sa imputerniciti o persoana din Romania sa va reprezinte la Politia Romana pentru reinnoirea pasaportului. In acest ultim caz este necesara procura legalizata la Consulat!

Anonimo ha detto...

buna doamna cristina va rog frumos sa mi raspundeti sant divortata 2 copii am decizia definitiv irevocabila de divort copii studia aici la scoala in italia de 4 ani sunt minori de 14 si 12 ani am fost in tara anu trecut de am facut pentru fiecare copil pasaport pentru ca prima data cand i am adus in italia era pe pasaportu meu amandoi deci ce vreau sa aflu de la dumnevoastra baiatu a facut 14 ani in luna mai trebuie sa fac buletinu de identitate in romania sau la ambasada in roma? mentionez ca nu detin locuinta proprietate personala in romania trebuie iar eu am rezidenta in tara la casa unde mam nascut si crescut nu locuieste nimeni este abandonata frati mei vrea sa vanda deci nu am posibilitatea sa fac buletinu la baiat in concluzie pot sa fac buletinu la copil copii unde are tatal lor domiciliu? poate el sau il obliga legea sa dea accept ? mentionez ca de cand sant divortata el nu a trimis bani nici un leu la copii pensia alimentara el fiind in tara eu in italia desi in decizie de divort spune ca trebuie sa plateasca pana la 18 ani 300 de lei pentru amandoi la luna si cat timp dureaza buletinu si in cat timp se poate face buletinu la urgenza se poate in romania noi avem si rezidenta aici eu lucrez copii studia va multumesc ma scuzati astept raspuns

Mediator Cristina Tutu, Mediator Loredana Anton ha detto...

Regula este ca minorul are domiciliul unde are domiciliui parintele sau, caruia i-a fost incredintat. (nu la domiciliul sotului, intrucat copilul se afla cu dvs).
Daca dvs ati declarat la Consulat domiciliul permanent in Italia, fiului dvs minor dar si dvs vi se vor elibera pasapoarte de cetateni romani cu domiciliul in strainatate, in care autoritatile romane inscriu mentiunea de domiciliu in tara respectiva.
Pentru cetatenii romani aflati permanent in Italia, nu se mai elibereaza buletinul romanesc , ci doar PASAPORTUL TEMPORAR.
In cazul in care doriti totusi ca fiul dvs minor sa posede si buletin romanesc, atunci trebuie sa mergeti in Romania, la Politia Romana, intrucat primele carti de identitate nu se elibereaza la Consulat.
Calatoria in Romania se efectueaza in baza unui titlu de calatorie si DOAR insotit de un adult cu PROCURA LEGALIZATA LA CONSULAT.
In Romania, pentru eliberarea buletinului, se cere ca proprietarul locuintei unde veti declara domiciliul sa isi dea consimtamantul in fata agentului de Politie si sa prezinte contractul locuintei (donatie, vanzare-cumparare).
Neplata pensiei alimentare in Italia este considerat abandon si pedepsit cu legea penala!
Pentru rezolvarea acestei probleme trebuie sa contactat un avocat din zona dvs, care sa va reprezinte si asiste intr-un eventual proces.
De asemenea, va rog sa intrebati si Consulul de posibilitatea realizarii primei carti de identitate la Consulat, desi nu cred ca este posibil.
Mult succes!

Anonimo ha detto...

Buna seara,vreau sa stiu cat este valabil un TITLU DE CALATORIE si in cat timp se poate elibera de la consulat?va multumesc anticipat

Anonimo ha detto...

buna seara,pentru titlul de calatorie trbuiesc cumva si 2poze?

Anonimo ha detto...

buna ziua as dori o informatie stie cineva daca la bologna se schimba pasapoarte a meu e expirat din iulie si daca trebuie prenotare va multumesc anticipat

Cristina G. Tutu avocat stagiar Firenze ha detto...

Titlu de calatorie este eliberat de catre Consulatul Roman din Italia in aceeasi zi in care depuneti cererea.
Titlu de calatorie este valabil doar pentru efectuarea unui drum in Romania.

Cristina G. Tutu, avocat stagiar Firenze ha detto...

La Consulatul Romaniei din Italia puteti reinnoi pasaportul expirat, termenul de eliberare fiind de 3 luni de la data cererii.
Nu este necesara prenotarea, cel putin la Consulatul de la Bologna.

Cristina G. Tutu, avocat stagiar Firenze ha detto...

Pentru titlul de calatorie este nevoie de poze, insa acestea se fac la Consulat.

Cristina G. Tutu avocat stagiar Firenze ha detto...

Va rog sa lasati un nume sau o adresa de email atunci cand postati o intrebare.

Anonimo ha detto...

buna ziua imi puteti spune ce acte trebiue pentru schimbarea pasaportului.eu am pasaport simplu dar acum vreau sa mi fac electronic este posibil??si ce cost au taxele.multumesc anticipat adresa de email este miha_4_yo@yahoo.com

Anonimo ha detto...

buna ziua imi puteti spune daca pot sa obtin certificatul de nastere european de la consulat?si daca da ce acte imi trebuie pentru a obtine certificatul.in cazul in care se poate obtine il pot notifica cu apostila la consulat?multumesc anticipat

Cristina G. Tutu, avocat stagiar Firenze ha detto...

Certificatul de nastere international il puteti obtine prin intermediul Consulatului Roman din Italia, dar nu se elibereaza imediat.

Schimbarea certificatului de tip vechi se face gratuit de catre Biroul de evidenta al populatiei din orasul / localitatea de resedinta a solicitantului si, de obicei, documentul nou se obtine in aceeasi zi sau in ziua urmatoare, insa trebuie apostilat la Prefectura.
Solicitarea se poate face si prin imputernicit, mandatat cu o procura speciala obtinuta de la Consulatul Roman in Italia.

ioana ha detto...

Buna ziua,
trebuie sa fac o declaratie pt a consimti venirea copilului meu insotit de tatal lui din RO. Am fost la notar si nu stia daca se pune trimbru adica "marca da bollo" pentru a-mi autentica semnatura pe declaratie. Precizez ca sub nici o forma nu pot ajunge la consulat dar daca nu trebuie sa puna timbru numai de dragul de al pune nu as mai plati 14 eu in plus.
multumesc
ioanarad18@yahoo.com

ioana ha detto...

revin cu o intrebare: am aflat ca acesta laratie privind acordul parintilor, se poate face in fata unui functionar care legalizeaza traduceri si tot felul de documente si care poate face autentica di firma exact ce face un notar dealtfel, avand in vedere ca in legea 248/2005 nu este specificat notar ci citez din lege "in fata autoritatilor straine" ceea ce este si respectivul functionar si apoi supralegalizat in Procura acolo unde se supralegalizeaza si declaratia mea in fata notarului cu apostila de la Haga de ce domni de la cosnsulate si politia de frontiera indica notar. Nu stiu legea sau pentru alte motive? puteti va rog sa-mi raspundeti la aceasta intrebare. precizez ca am fost personal atat la tribunal cat si in Procura si mi-au confirmat ca pot legaliza acest tip de declaratie. multumesc
ioanarad18@yahoo.com

Anonimo ha detto...

am si eu o intrebare , as dori sa stiu in cat timp se elibereaza titlu de calatorie de la depunerea actelor? as dori raspuns.. va multumesc

Anonimo ha detto...

dar la consulatul din trieste.

Unknown ha detto...

Mi sa furat buletinu ce pot sa fac,nu am nici pasaport,am doar certificat de nastere si de casatorie.Se poate face buletin aici la roma,daca nu,foaia de calatorie care se da de la consulat se poate folosi si la avion.astept raspuns la adresa vasibaltatescu@gmail.com va multumesc!

Cristina G. Tutu avocat stagiar Firenze ha detto...

TITLUL DE CALATORIE se elibereaza pe loc.In general, cererile se depun dimineata si in dupa-amiaza se ridica documentele cerute.

Cred ca la fel se pocedeaza si la Triste, la Consulatul Romaniei.
Dle Vasile Baltatescu, trebuie sa declarati la Questura furtul actelor dvs de identitate, apoi cu "ricevuta" de la Questura si cu un alt document de al dvs cu poza- mergeti la Consulatul Romaniei, unde declarati pierderea actelor si cereti titlul de calatorie.
Numai bine

Anonimo ha detto...

bunà cum se procedeazà sotia are carte de rezidenzà a fost valabilà 5 anii ia este din rep moldova dar a expirat anul trecut mezze septembre se poate face o foaie consularà pentru a trece àn rom pentru cà ia a cepus actele de citadinanzà si sar putea sà fie àn martie sà depunà juràmàntul sau trebuie sà iasà numai cu recomandata care va veni de la ambasadà grazie

Cristina G. Tutu avocat stagiar Firenze ha detto...

Trebuie sa se adreseze Consulatului Rep. Moldove pentru eliberare titlului de calatorie.
Titlul de calatorie se elibereaza doar cu scopul reinnoirii in tara de origine a actelor de identitate.
Nu poate fi eliberat pentru efectuarea calatoriilor in alte tari de cat cea de origine.

Anonimo ha detto...

Buna ziua,

as dori informatii cu privire la documentele necesare calatoriei in strainatate a minorilor in vederea studiilor.

LEGEA nr.248 din 20 iulie 2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, specifica (in Art.30, alin.3, litera b) ca:
“în cazul în care însoţitorul argumentează necesitatea călătoriei în străinătate prin faptul că minorul se deplasează pentru studii sau concursuri oficiale, cu condiţia să prezinte documente doveditoare în acest sens, din care să rezulte perioada şi statul sau statele în care se vor desfăşura aceste studii sau concursuri, precum şi avizul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, emis în condiţiile prevăzute în normele metodologice, chiar dacă nu există acordul celuilalt părinte”.

Mentionez ca locuim in Italia de 4 ani si ca fetita mea studiaza la Scoala Europeana din Parma, fiind in clasa a 4-a elementara.
Ma intereseaza daca fetita mea ar putea calatori in Romania pe baza unei adeverinte de la scoala (tradusa si legalizata?) (si a pasaportului – binenteles), fara a mai fi nevoie de actul notarial privind calatoria fara acordul unuia din parinti.
Aceasta adeverinta ar fi valabila doar pt anul scolar pe care-l urmeaza?
Respectiv, in ce consta avizul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului si in ce situatii e necesar.


Multumesc.
Diana

Anonimo ha detto...

ioana rad:
Va rog frumos!raspundeti si la aceste intrebari
dupa atatea luni inca mai astept un raspuns de la dumneavoastra!

Buna ziua,
trebuie sa fac o declaratie pt a consimti venirea copilului meu insotit de tatal lui din RO. Am fost la notar si nu stia daca se pune trimbru adica "marca da bollo" pentru a-mi autentica semnatura pe declaratie. Precizez ca sub nici o forma nu pot ajunge la consulat dar daca nu trebuie sa puna timbru numai de dragul de al pune nu as mai plati 14 eu in plus.
multumesc
ioanarad18@yahoo.com


23 ottobre 2012 21:59
ioana ha detto...

revin cu o intrebare: am aflat ca acesta declaratie privind acordul parintilor, se poate face in fata unui functionar care legalizeaza traduceri si tot felul de documente si care poate face autentica di firma exact ce face un notar dealtfel, avand in vedere ca in legea 248/2005 nu este specificat notar ci citez din lege "in fata autoritatilor straine" ceea ce este si respectivul functionar si apoi supralegalizat in Procura acolo unde se supralegalizeaza si declaratia mea in fata notarului cu apostila de la Haga de ce domni de la cosnsulate si politia de frontiera indica notar. Nu stiu legea sau pentru alte motive? puteti va rog sa-mi raspundeti la aceasta intrebare. precizez ca am fost personal atat la tribunal cat si in Procura si mi-au confirmat ca pot legaliza acest tip de declaratie. multumesc
ioanarad18@yahoo.com

Cristina G. Tutu ha detto...

Ioana, ti-am raspuns si pe email dar si pe site.
Pentru a obtine legalizarea unei semnaturi te poti adresa In Procuratura in orasul tau, pentru a semna actul redactat de tine sau de un avocat - in fata unui "ufficiale giudiziale" sau cancelar.
Apoi va trebui sa apostilezi actul, tot la Procuratura.
Daca ai nevoie de ajutor in redactarea actului, contacteaza-ma pe email.
Numai bine.

Anonimo ha detto...

Imi pare rau, dar inca nu am primit nici un raspuns la intrebarea din 22 ianuarie 2013 - privind minorii aflati la studiu in Italia.
Raman sa cred ca legea nu este clara nici macar pt organele juridice.

Diana

Cristina G. Tutu, Firenze ha detto...

Stimata dna Diana,
Minorul nu poate calatori neinsotit si cu atat mai putin fara acordul parintilor, indiferent ca va calatori pentru studii sau pentru vacanta!

Anonimo ha detto...

Puneam in discutie articolul de lege (citat mai sus) din care se intelege ca dovada studiului in strainatate al minorului (insotit de un parinte) poate inlocui actul privind acordul celuilalt parinte.
In lege se mentionandu-se “chiar dacă nu există acordul celuilalt părinte”.

Multumesc.
Diana

Anonimo ha detto...

Buna seara,as dori sa stiu daca la consulatul din Catania se fac buletine pt ca il am expirat de un an si jumatate.multumesc

Anonimo ha detto...

trebuie sa fac alte pasapoarte la copii cele vechi au exp stau de 3 ani in italia legal si in vara tre sa mearga in tara doar cu mama lor cum fac si cat costa cat timp trebuie salerno

Anonimo ha detto...

Buna as dori sa întreb : Am 18 ani , nu am buletin romanesc, pentruca nu l-am făcut, As putea avea "titlul de calatorie"? In cate zile se eliberează ? ... Multumesc

Anonimo ha detto...

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca pt titlu de calatorie trebuie programare la consulat.Multumesc

Unknown ha detto...

buna ziua ce acte trebuie pentru titlu de calatorie si daca trebuie ceva de la comuna de unde snt trebuie programare si la ce numar trebuie sa sun

Anonimo ha detto...

buna ziua ma numesc catalina sunt in italia de 8 ani an rezidenta,buletin si tesera sanitara italiana insa avand certe probleme de sanatate dus venit din spital am pierdut buletinul Romanesc,iar in septembrie 2012 mia expirat si pasaportul,as vrea sa stiu cui ma pot adresa si cu ce acte pentru ami putea reface toate actele Romanesti,tin sa precizez ca an certificatul de nastere,va rog daca este posibil sa imi raspundeti si sa imi dati o adresa de un consulat mai aproape de mine eu sunt rezidenta in Taranto va multumesc anticipat

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 24 maggio 2013 11:59.

Buna seara Catalina,din pacate trebuie sa vii la Roma(adresa cosulatului este:Via del Serafico, 69 - 75, 00142 ROMA)dupa ce iti faci o programare prin urmatoarele modalitati: E-mail la adresa:secretariat.consulara@roembit.org;
Fax la nr.:(0039) 06 51531151;
Telefon:
(0039)0651531155
(0039)0651530987
(0039)0651956809
(0039)0651965268
(0039)065193447
(0039)065043402
(0039)0651530315.
În solicitarea de programare, se va preciza numele şi prenumele, serviciul consular solicitat şi regiunea în care sunteţi rezident/rezidentă în Italia.
Eu iti sugerez e-mail-ul.
Inteleg ca nu poti pleca in Romania personal,corect?In acest caz va trebui sa faci o procura unei persoane din Romania care sa ceara in numele tau eliberarea unui nou buletin si a pasaportului(prieten,ruda)sa ai datele sale de identitate(carte de identitate,serie,nr.,CNP,cine a eliberat-o,data eliberarii,expirarea,tot ce este scris in buletin).

Pentru alte detalii ma poti contacta la tel:3334749858 sau e-mail:claudiaspiridon@yahoo.it

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 23 maggio 2013 08:15.

Buna seara domnule Constantin Grajdeanu.Nu ati indicat rezidenta d-voastra in Italia ca sa va indic un consulat cat mai apropiat.Da va e comod la Roma cititi adresa si modul de pogramare din raspunsul dat mesajului din 24 maggio 2013 11:59.
Taxa consulară este de 65 euro.

Documente necesare:
- documente de identitate româneşti expirate – paşaport sau carte de identitate, ÎN ORIGINAL şi copie,
- în cazul în care paşaportul/cartea de identitate au fost furate, solicitantul trebuie să depună, ÎN ORIGINAL, raportul poliţiei sau al carabinierilor eliberat în urma declaraţiei de furt,
- oricare alt document de identitate sau de stare civilă, eliberat de autorităţile române (carte de alegător, certificat de naştere/căsătorie, permis de conducere auto, livret militar, diploma de studii cu fotografie etc. ÎN ORIGINAL şi copie).

Nu va trebuieste nici un act de la "Comune" de rezidenta.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns dat mesajului din 30 aprile 2013 14:16.

Consulatul lucreaza doar pe baza de programare,deci si pentru eliberarea titlului de calatorie trebuie sa faceti programare.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 18 aprile 2013 05:49.

Buna,poti cere eliberarea unui titlu de calatorie,daca ai certificatul de nastere si daca vine unul din parinti cu tine,chiar daca ai 18 ani,pentru a testa identitatea ta.Trebuie sa faci o programare la consulat,email:secretariat.consulara@roembit.org;indicand cererea ta si eventuale lamuriri.
Titlul de calatorie iti va fi eliberat in aceeasi zi cand vei merge la consulat.
Acest document e valabil dor pentru a merge in Romania,acolo va trebui sa ceri eliberarea actelor de identitate(iti dau ceva lamuri in acest sens)


Eliberarea primului act de identitate dupa implinirea varstei de 18 ani


DOCUMENTE NECESARE:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- certificatul de nastere, original si copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
- declaratia unuia dintre parinti ori a unei terte persoane, din care sa rezulte faptul ca identitatea declarata în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborata cu imaginea preluata ori cu fotografia atasata cererii, apartine solicitantului;
- fisa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului realizata de unitatea de politie de la locul de domiciliu sau resedinta al solicitantului;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - de 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 5 lei.
Cetatenii români aflati în strainatate pot depune cererea pentru eliberarea primului act de identitate împreuna cu documentele prevazute de lege la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din statul respective.



Anonimo ha detto...

buna ziua..as vrea si eu sa stiu ce dureaza de fapt 3 luni:eliberarea certificatului de nastere sau a pasaportului in romania pt copii nascuti in italia?mentionez k eu trebuie sa nasc in iulie si as vrea sa ma duc in romania in august dar sa ma intorc pana in octombrie...se poate sa trimit pe altcineva in romania cu procura de la mine(sau de la mine si sot) si sa ceara certificat de nastere romanesc autoritatilor competente in romania?si la retragere sa fiu eu (mama)prezenta.si inca o intrebare:aceasta procura daca as faceo aici in italia la un "comercialist" asa cred ca se numeste cel care efectueaza procuri,,treuie tradusa in romania sau apostilata?va multumesc anticipat!puteti trimite raspunsul si pe email? daniela_882000@yahoo.com

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 02 giugno 2013 17:05.

Buna seara Daniela,cele 3 luni la care te referi vizeaza timpul de eliberare al pasaportului de catre reprezentantele Romaniei in strainatate.
Daca ai pleca in august in Romania ai timp sa rezolvi problemele in privinta documentelor copilului tau pana in octombrie.
Imediat dupa nastere si inregistrarea ei aici fa o cerere de eliberare:"Estratto di nascita plurilingue"e certificatul de nastere in care sunt trecuti parintii minorului(explica functionarului de la "comune" ca-ti trebuie actul pentru a transcrie nasterea copilului in Romania si verifica sa fiti trecuti in act,in mod corect,tu si tatal copilului,taoate datele,sa nu fie erori de fond.Acest act trebuie apostilat la Prefettura imediat,(sa nu treaca 6 luni).Trebuie tradus in romana, legalizata si apostilata traducerea.Poti face traducerea aici la un traducator autorizat ,dar si in Romania la un notar.Diferenta e ca in Romania platesti mult mai putin.
Dupa care se face cerere la consiliul local de la domiciliul unuia dintre parinti pentru transcrierea "estratto di nascita plurilingue".
Odata intrata in posesia certificatului de nastere romanesc(maxim 30 zile) poti cere elibararea pasaportului minorului ce se va elibera in maxim 30 zile.
Pentru siguranta ta,poti face o procura unei persoane in Romania care sa solicite transcrierea "estratto di nascita" acolo si eliberarea pasaportului copilului.Procura se face la un NOTAIO,in italiana,trebuie apostilata aici,tradusa,legalizatasi apostilata traducerea.COMERCIALISTA este un contabil,el nu poate face,legaliza procuri.

Daca nu am reusit sa te lamuresc,intrucat sunt destule amanunte juridice,ma poti contacta la tel:3334749858 sau e-mail:claudiaspiridon@yahoo.it

Anonimo ha detto...

m-ati cam dus in eroare...initial ati spus ca 3 luni este timpul de eliberare al pasaportului..dak am inteles eu bine:datorita acestui "Estratto di nascita plurilingue"eliberat de comuna unde am rezidenta,tradus si apostilat si apoi apostilata si traducerea sa in lb romana,...mi se va face eliberarea certificatului de nastere in doar 30 de zile in Romania,precum si pasaportul mi se va elibera tot in max 30 zile tot in romania????pana aici am inteles bine sau gresesc? Nu vreau sa va deranjez la telefon pentru ca deocamdata nu e nici o graba dar e bine sa fiu informata din timp. eu as tinde spre procura facuta aici pentru o persoana ce se va duce apoi in romania deoarece sotului meu ii expira buletinul si nu are pasaport..si pentru a depune actele de certificat si de pasaport este nevoie si de buletinul lui si daca ar dura doar 30 zile certificatul,as depune imediat actele de pasaport pentru fetita si poate as reusi sa fac si buletinul la urgenta...pentru ca sotu nu poate sta mai mult de 1 luna in rom..va multumesc frumos pt raspuns

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 03 giugno 2013 00:25.

PREMIZA:Daca dedic timp sa dau un raspuns,am pretentia de la mine insasi sa raspund corect,nu sa ma joc cu viata oamenilor.

A)Buna seara,ma jicniti cand spuneti ca v-am dus in eroare,nu e corect,eu v-am raspuns punctual la intrebarea d-voastra in care aveati nelamuriri cu privire la temenul de 3 luni:

"buna ziua..as vrea si eu sa stiu ce dureaza de fapt 3 luni:eliberarea certificatului de nastere sau a pasaportului in romania pt copii nascuti in italia?"

"Buna seara Daniela,cele 3 luni la care te referi vizeaza timpul de eliberare al pasaportului de catre reprezentantele Romaniei in strainatate."

B)Ati inteles bine termenul e de 30 zile pentru transcrierea"Estratto di nascita" si eliberare certificat de nastere si alte 30 zile pentru eliberare pasaport in ROMANIA.

C)Daca vreti sa dati o procura unei persoane e ok,sa fiti atenti ca si voi parintii sa aveti actele de stare civila valabile,daca sunt expirate nu rezolvati nimic.

Va dau lista actelor necesare transcrierii:
1.Certificatul/ extrasul de naştere, cu APOSTILLE, emis de autorităţile competente din străinătate, care să cuprindă numele şi prenumele copilului, respectiv al părinţilor acestuia – original şi copie legalizată (la notar);
cu APOSTILLE*, (conform Convenţiei de la Haga) – aplicat fie pe faţă sau verso la certificat, fie sub forma unei anexe (se obţine în străinătate, ex. – Prefectură, Secretarul de stat);
2.Traducerea certificatului/ extrasului de naştere, făcută în România, la traducător autorizat şi legalizată la notar/ în străinătate, cu apostille – original;
3.Cărţile de identitate ale părinţilor (paşaport/ act de identitate pentru cetăţenii străini);
4.Certificatul de căsătorie al părinţilor (emis în România) – original şi copie – dacă sunt căsătoriţi, de naştere al acestora – dacă nu sunt căsătoriţi;
5.Declaraţie privind stabilirea domiciliului pentru copil, când părinţii au adrese diferite (se face la starea civilă);
6.Taxe – 50 + 2 lei = 52 lei (se achită la Primărie


Daca optati pentru procura va fi necesar sa dati si o declaratie,unul din parinti,in care sa alegeti domiciliul copilului.

D)nu exista eliberare la urgenta a buletinului pentru sot,legea spune ca se elibereaza in maxim 30 zile,poate fi si un termen mai mic,dar totul depinde de volumul de lucru si de bunavointa personalului de la Evidenta Populatiei.

Pentru mai multe detalii cititi si prevederile legale in materie:
◾Legea nr. 119/ 1996 cu privire la actele de stare civilă, republicată;
◾Hotărârea Guvernului nr. 64/ 2011, pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă;
◾Codul civil, Legea nr. 287/ 2009, republicată;
◾Legea nr. 105/ 1992, cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat;

Anonimo ha detto...

imi cer mii de scuze...greseala este a mea..probabil ca eram somnoroasa si de aceea nu am inteles.am umblat si pe atatea siteuri si m-au ametit atatea formalitati care sunt de facut ..va multumesc din suflet pentru raspunsuri

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 04 giugno 2013 19:45.

Buna seara Daniela,scuze acceptate,vazand ca esti insarcinata.Iti urez sanatate,nastere usoara si pentru orice sfat stii unde sa ma gasesti.

Anonimo ha detto...

va multumesc!

Anonimo ha detto...

buna ziua asi dori si eu niste informatii,eu am o fetita nascuta in italia si vreau sa ii fac certificatul de nastere dar tatal fetitei are buletinul expirat si nu are nici certificatul de nastere aici in italia,si asi dori sa ii fac si pasaportul fetei,asi dori sa ii fac actele aici in italia,cum pot sa fac.astep informatii,va multumesc

Anonimo ha detto...

Buna ziua, ma numesc Lucia , si locuiesc in Italia de 13 ani, sant casatorita cu un cetatean italian, dar nu am cetatenie, nu mi-a trebuit. Vineri 31.05.2013 mi-a fost furat portofelul cu toate documentele: carte de identitate italiana, cod fiscal, tesera sanitara,etc. dar si actele romanesti ,adica cartea de identitate si permisul de conducere. Pentru a face procesul verbal la politia locala am nevoie de nr. actelor sau fotocopii. Am tot mai putin copie sau nr. permis de conducere ,eliberat in septembrie 2011 in Romania. Intrebarea mea este cum pot afla nr. acestui permis pentru a putea fi scris in Procesul Verbal. Eu sant rezidenta in Fidenza province de Parma. In Romania am pe fica mea, dar nu stiu unde trebuie sa o trimit pentru a afla acest nr. . Va multumesc anticipat.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns dat mesajului din 05 giugno 2013 19:08.

Buna seara doamna Lucia permisul de conducere se elibereaza de catre Prefectura judetului domiciliului d-voastra Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.Incercati sa gasiti pe internet numarul lor de telefon si sa-i sunati,explicandu-le situatia d-voatra si daca va cer sa faceti o procura cuiva spuneti ca nu aveti cum sa o faceti dat fiind faptul ca nu detineti nici un document de identitate valid.Poate va vor comunica prin telefon datele solicitate.Bafta.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 05 giugno 2013 17:07.

Buna seara doamna,inainte sa va dau un raspuns as avea nevoie sa stiu daca sunteti casatorita cu tatal fetitei,e un amanunt care schimba situatia de fapt si procedura eliberarii actelor dorite.

Simona ha detto...

buna ziua,sunt Simona si nu sunt casatorita cu tatal fetitei,astept sa imi spuneti ce pot sa fac,pt ca am dori sa mergem pana in tara dar nu putem sa stam sa facem actele acolo.va multumesc

Anonimo ha detto...

sant Lucia, multumesc pentru raspuns, voi incerca la telefon,multumesc inca o dat. eu sant din Bucuresti.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 06 giugno 2013 10:51.

Buna seara Simona,tu poti face o procura unei persoane in Romania pentru eliberarea certificatului de nastere al fetitei.
Ai nevoie de:
-"estrato di nascita plurilingue" al fetitei pe care-l apostilezi la Prefettura.Acest document trebuie sa fie cerut la primaria din localitatea unde s-a nascut fetita,data eliberarii trebuie sa fie recenta,nu mai veche de 6 luni,deoarece nu poate fi apostilat.
- cartea ta de identitate si certificatul tau de nastere.Toate trebuiesc trimise in Romania.
Procura o poti face la un notar in Italia.Totodata la notar trebuie sa faci si o declaratie ca nu stii unde este tatal fetei si nu ai cum sa procuri documentele lui de identitate si sa declari ca alegi domiciliul fetei la domiciliul tau in Romania.Trebuie sa cunosti toate datele de pe cartea de identitate a persoanei din Romania.
daca ai certificatul de nastere al fetitei,cand mergeti in Romania,impreuna cu sotul si fetita puteti cere:
1)eliberarea pasaportului simplu electronic care e valabil 3 ani sise elibereaza in maxim 30 zile(posibil si mai putin timp,depinde de volumul de lucru,nu se poate elibera in regim de urgenta)se poate eliberat numai în următoarele condiţii:
-la cererea ambilor părinţi,
-certificatul de naştere al minorului, în original
-actele de identitate ale părinţilor sau al reprezntantului legal, aflate în termen de valabilitate, în original
-plata taxelor.
2)eliberarea paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni şi se eliberează conform legii în termen de cel mult 3 zile lucrătoare,prezentand aceleasi documente ca si in primul caz.

Daca mai ai nelamuriri contacteaza-ma la tel:3334749858 sau e-mai:claudiaspiridon@yahoo.it

Anonimo ha detto...

buna ziua doamna avocat..sunt daniela...as mai avea o intrebare...am citit mai sus ce i-ati spus doamnei si as vrea sa stiu si eu ce documente trebuie sa prezinte persoana careia ii fac procura pt a-mi scoate certificatul in romania si daca stiti cumva ce documente trebuie sa prezint eu aici in it la aeroport cand o sa ies cu fetita din italia...si mi sa mai spus ca nu pot iesi doar eu cu fetita ci imi trebuie procura de la sot cu toate ca suntem romani.e corect?va multumesc!

Anonimo ha detto...

Buna ziua asi vrea sa stiu daca pot pleca cu avionul din milano cu foaie consulara ca mia expirat buletinul multumesc

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 08 giugno 2013 14:58.

Buna Daniela,raspunsul dat doamnei Simona e valabil in parte si tie,ea nu e casatorita cu tatal fetitei ei.

Tu si sotul tau aveti acte de identitate valabile?(buletin,pasaport)daca da,iata ce documente va trebuiesc:

1.Certificatul/ extrasul de naştere, cu APOSTILLE, emis de autorităţile competente din străinătate, care să cuprindă numele şi prenumele copilului, respectiv al părinţilor acestuia – original şi copie legalizată (la notar);
cu APOSTILLE*, (conform Convenţiei de la Haga) – aplicat fie pe faţă sau verso la certificat, fie sub forma unei anexe (se obţine în străinătate, ex. – Prefectură, Secretarul de stat);
2.Traducerea certificatului/ extrasului de naştere, făcută în România, la traducător autorizat şi legalizată la notar/ în străinătate, cu apostille – original;
3.Cărţile de identitate ale părinţilor (paşaport/ act de identitate pentru cetăţenii străini);
4.Certificatul de căsătorie al părinţilor (emis în România) – original şi copie – dacă sunt căsătoriţi, de naştere al acestora – dacă nu sunt căsătoriţi;
5.Declaraţie privind stabilirea domiciliului pentru copil, când părinţii au adrese diferite (se face la starea civilă);
6.Taxe – 50 + 2 lei = 52 lei (se achită la parter în Primărie
7.procura facuta la notar de catre ambii parinti unei persoane din Romania,facuta la notar in Italia,trebuie sa stii toate datele ei inscrise pe buletinul de identitate,apostilata,tradusa si legalizata.

Ca sa pleci in Romania nu-ti trebuie procura din partea tatalui e deajuns titlul de calatorie al fetitei,trebuie cerut de catre ambii parinti la Consulat.Ai nevoie de "estratto di nascita" al ei apostilat ca sa obtii titlul de calatorie.

Procura din partea sotului tau iti trebuie doar ca sa poti iesi din Romania pentru a te intoarce in Italia.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Rasuns dat mesajului din 12 giugno 2013 11:06.

Buna ziua,cu titlul de calatorie puteti pleca de oriunde,Milano,Roma sau alte locatitati,va da dreptul de a iesi din Italia pentru a va raintoarce in Romania,poate fi folosit o singura data tocmai pentru a va da posibilitatea ca pe teritoriul roman sa va reinnoiti actele de stare civila expirate,pierdute,furate,deteriorate.

Anonimo ha detto...

Va multumec din suflet pt raspuns doamna avocat va doresc multa sanatate di o zi frumoasa

Anonimo ha detto...

va multumesc frumos pt informatii....dar cum se face ".Declaraţie privind stabilirea domiciliului pentru copil" sau mai bine zis unde se face...inteleg ca se face aici la primarie probabil dar in Romania?este vreun model de cerere sau ceva de genu?o poate face persoana cu procura?noi avem aceeasi adresa si aici si in romania...si avem si actele valabile...nu avem pasapoarte(doar buletine)..si am inteles ca toate aceste acte de mai sus trebuiesc depuse de persoana cu procura..O intrebare as mai avea:"Estratto di nascita plurilingue" in italia trebuie doar apostilat la prefectura ca traducerea ,legalizarea si apostilarea traducerii se face in romania(a-ti spus ca costa si mai putin)corect??

Unknown ha detto...

buna snt rezident la comuna de san cipirello provincea de palermo am un copil nascut aici de 3 ani asi dori sa plec n romania ce acte trebuie sa cer de la comuna de unde snt rezident pentu titlu de calatorie

Anonimo ha detto...

Va rog

Anonimo ha detto...

buna, sunt in Italia de 6 ani, am doi copii minori de 3 ani si 1 an, nascuti in Italia,sunt din Republica Moldova, insa posed si cetatenia romaneasca, tatal copiilor e cetatean roman ( nu sintem casatoriti) pasaportul romanesc al baiatului mai mare este scazut, insa cel mai mic inca nu are, vrem sa mergem in Republica Moldova si acolo sa le facem copiilor pasapoarte romanesti la Consulatul Roman din RM, intrebarea mea este: pentru titlul de calatorie pentru copii, ca sa mergem in Republica Moldova, putem sa ne adresam la Consulatul Roman din Italia? sunt din Padova la care Consulat ar trebui sa mergem, de ce documente e nevoie,e nevoie de ambii parinti, copiii trebuie si ei sa fie prezenti? tatal are pasaportul romanesc scazut, cu cartea de identitate romaneasca poate sa faca titlul de calatorie?

Anonimo ha detto...

pentru titlu de calatorie, e nevoie de programare la Consulat? va multumesc

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 12 giugno 2013 22:18.

Buna seara,va raspund punctual la intrebari:
1)Declaratia pentru stabilirea domiciliului copilului in Romania se face direct la Serviciul de Stare Civila.In Italia declaratia se face la notar,in limba italiana,va trebui apostilata.
2.Nu e o cerere tipizata,(subsemnata...nume...nascuta in...la data de...identificata prin carte de identitate nr...,serie...CNP...,eliberata de...domiciliu...
declar ca domiciliul copilului meu:nume...,nascut in Italia...,data...va avea domiciliul in ...unde domiciliez si eu.puneti data si semnatura.
3.Nu o poate face persoana careia i se va da procura,O face DOAR mama sau tatal copilului.
4.Buletinele sunt bune pentru a face procurile si declaratiile.
5.Toate actele se depun de catre persona care are procura in Romania.
6.Ok apostilarea "estratto di nascita plirilingue"in Prefettura.DA traducerea legalizata si apostilarea traducerii se poate face in Romania si costa mai putin.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspunsla mesajul din 19 giugno 2013 00:16.

Buna seara,aveti nevoie de programare pentru eliberarea titlului de calatorie de catre Consulat,va sfatuiesc sa o faceti prin intermediul unui e-mail si cu ceva timp inainte,in perioada estiva Consulatul e foarte aglomerat si programarile nu se fac imediat.

Anonimo ha detto...

buna, sunt in Italia de 6 ani, am doi copii de 3 ani si 1 an, nascuti in Italia, sunt din Republica Moldova, dar posed si cetatenia romaneasca, tatal copiilor e cetatean roman (nu suntem casatoriti) pasaportul romanesc al copilului mai mare este scazut, insa cel mic inca nu are, vrem sa mergem in Republica Moldova si acolo sa le facem pasapoarte romanesti la Consulatul Roman din RM, intrebarea mea este: pentru titlurile de calatorie, ca sa mergem in RM, putem sa ne adresam la Consulatul Roman din Italia? sunt din Padova la care Consulat ar trebui sa mergem, daca tatal are pasaportul roman scazut, cu cartea de identitate romaneasca poate sa faca titlu de calatorie? va multumesc!

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 17 giugno 2013 10:37.

Buna seara domnul Constantin Grajdeanu,pentru copil va trebuie "estratto di nascita plurilingue"apostilat la Prefettura si sa va prezentati ambii parinti la solicitarea tiltului de calatorie.Copilul nu ar trebuie sa fie prezent la Consulat,dar v-ar trebui poze tip buletin pentru el.Pentru siguranta cand faceti programarea la Consulat pentru eliberarea titlului de calatorie cereti daca e nevoie si de prezenta fizica a copilului,eu stiu ca nu e nevoie,dar regulile se mai schimba si nu as vrea sa aveti neplaceri.

Anonimo ha detto...

Buna ziua ma numesc Mariana vreau sa stiu si eu cum fac pentru pasaportul fetitei mele care are 11 luni.Vreau sa plec in tara pentru ca am probleme de familie.Eu nu pot pleca pana la MILANO sa fac pasaportul fetitei.Ea este nascuta aici in italia si are certificat italienesc,vreau sa stiu daca se poate face pasaportul fetitei fara sa ajung eu la MILANO nu se poate face cumva si aici in localitatea unde e nascuta?astept raspunsul dumneavoastra pe email meu care este urmatorul MDRAGAI@YAHOO.COM am nevoie urgenta de pasaport pentru ca asa cum am mentionat si mai sus am probleme familiare.Fetita e pe numele meu.VA MULTUMESC si astept raspunsul dumneavoastra prin email ce vi lam spus mai sus.O ZI BUNA

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 19 giugno 2013 00:44.

Buna ziua doamna,dupa cum stiti Republica Moldova si Romania sunt doaa tari distincte,independente.Actele ce le face o institutie romana nu sunt valabile in Republica Moldova.Titlul de calatorie eliberat de Consulatele Romaniei dau posibilitatea efectuarii unei singure calatorii doar in Romania tocmai pentru ca cetatenii romani sa poate sa-si procure noile acte de identitate valabile.
Sotul d-voastra poate face titlul de calatorie in Romania pentru copii chiar si cu cartea de identitate.
In ce priveste actele de calatorie in republica Moldova trebuie sa va adresati Ambasadei Moldovenesti in Italia.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 19 giugno 2013 09:28.

Buna ziua Mariana,prefer sa raspund public,asa pot beneficia de acest raspuns si alte persoane,vazand ca nu introduc elemente strict legate de viata d-voastra intima.
Presupun ca pasaportul fetitei iti trebuieste pentru a putea calatori in Romania.
Toate cererile ce privesc pasapoartele, certificatele de nastere si ,in general,toate actele de stare civila se fac doar la Consulatele Romaniei in strainatate nu la alte institutii.
Vazand urgenta trebuie sa te deplasezi la Milano si ceri titlu de calatorie pentru fetita,iti trebuie "estratto di nascita plurilingue"apostilat la Prefettura.Asa te poti deplasa in Romania si acolo poti face mai intai transcrierea certificatului de nastere si doar dupa aceea pasaportul fetitei.Amanunte pentru eliberare certificat gasesti in raspunsurile anterioare date pe acest site.

Daca ai alte probleme contacteaza-ma la tel 3334749858 sau e-mail:claudiaspiridon@yahoo.it

Anonimo ha detto...

Buna ziua .....am inteles dar eu nu am posibilitatea de a ma deplasa in MILANO eu am probleme sde familie in tara si am si o problema cu tatal fetitei nu ne mai intelegem si eu vreau sa plec cu fetita in tara.El in certificatul fetitei nu apare ca tata deloc fetita e pe numele meu doar eu apar in certificatul ei....eu vreau sa i fac titlul de calatorie al fetitei fara sa stie l pentru ca daca ar sti mar opri....trebuie urgent sa plec in tara.....intrebarea mea este urmatoarea:EXISTA POSIBILITATEA DE AI FACE TITLUL ASTA DE CALATORIE CARE SA IMI DEA POSIBILITATEA SA PLEC IN TARA CU EA FARA SA MA DEPLASEZ EU LA MILANO PENTRU CA NU AM O SITUATIE FINANCIARA CARE SA IMI PERMITA SA AJUNG LA MILANO...EXISTA POSIBILITATEA SA CER TITLUL DE CALATORIE DE AICI DE LA COMUNE DE UNDE IAM FACUT CERTIFICATUL FETITEI?AM NEVOIE URGENT DE ACEST TITLU VA ROG SA MA AJUTATI.va multumesc anticipat

Anonimo ha detto...

Buna ziua,ma numesc Elena eu vreau sa stiu daca pot sa plec in Romania cu fetita mea,are 4 ani si are doar cetatenie italiana iam eliberat Carta de identità aici la Milano,eu sunt casatorita cu tatal fetitei el este italian dar casatoria noastra nu am legalizato in romania si nici la fetita nu iam facut certificat de nastere romanesc pentru-ca a fost alegerea noastra sa ii dam fetitei doar cetatenie italiana...asi dori sa stiu daca e posibil,imi trebuie procura de la sotul meu pentru a merge cu fetita in Romania chiar daca pe Carta de identità a fetitei e scris ca le voci le am eu si cu sotul meu? PS: vreau sa precizez ca aici in comuna si la aeroportul de Bergamo mi-au zis ca nu imi trebuie nici o procura din partea sotului pentru-ca fetita poate fi acompaniata de unul dintre parinti ori de cine a le voci pe Carta de identità a fetitei.

Anonimo ha detto...

a ziua...am un copil in varsta de 1 an si 2 luni nascut in Italia....problema este ca tatal copilului meu are cartea de identitate si pasaportul scazute si as vrea sa stiu daca putem obtine titlurile de calatorie pentru amandoi (tata si copil)..chiar daca tatal are toate documentele romanesti scazute! Mentionez ca eu sunt singura care are cartea de identitate valida....Va pun aceasta intrebare pt ca am inteles ca daca unul dintre parinti are actele scazute nu putem obtine titul de calatorie pt copil pt a putea merge in Romania sa facem demersurile pt depunerea actelor .Multumesc

Anonimo ha detto...

a ziua...am un copil in varsta de 1 an si 2 luni nascut in Italia....problema este ca tatal copilului meu are cartea de identitate si pasaportul scazute si as vrea sa stiu daca putem obtine titlurile de calatorie pentru amandoi (tata si copil)..chiar daca tatal are toate documentele romanesti scazute! Mentionez ca eu sunt singura care are cartea de identitate valida....Va pun aceasta intrebare pt ca am inteles ca daca unul dintre parinti are actele scazute nu putem obtine titul de calatorie pt copil pt a putea merge in Romania sa facem demersurile pt depunerea actelor 

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 20 giugno 2013 09:38.

Buna seara Mariana,imi pare rau de situatia ta,dar singura posibilitate este ceea de a te deplasa la Milano pentru a-i face fetei titlu de calatorie.NU SE POATE FACE LA COMUNE DE RESEDINTA IN ITALIA.Si nu ai nevoie de acordul nimanui.Esti trecuta doar tu pe certificatul de nastere al fetei,daca cineva incearca sa te opreasca pe tine si pe fata savarseste infractiunea de sechestru de persoana.Daca ai probleme fa o plangere la carabinieri.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns dat la mesajul din 22 giugno 2013 16:25.

Buna seara doamna Elena,aveti nevoie de procura din partea sotului italian sa iesiti cu fata de pe teritoriul Italiei.
Chiar daca legea italiana zice ca nu este nevoie,s-au inregistrat foarte multe furturi de minori in ultimul timp,iar in unele aeroporturi cer aceasta declaratie din partea parintelui absent la trecerea frontierei ca e deacord cu deplasarea minorului in strainatate.
Se face la notar se apostileaza,traduce,legalizeaza si apostileaza traducerea.Traducerea in limba romana o puteti face si in Romania la un notar,platiti mai putin.
Nu are rost sa riscati sa nu puteti pleca atunci cand ati organizat totul.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 22 giugno 2013 18:51.

Buna seara doamna,de unde ati inteles ca nu e posibil sa cereti titlu de calatorie pentru minor daca tatal are documente scazute?E gresit.
Tatal POATE face titlu de calatorie pentru el si poate cere in acelasi timp si titlul de calatorie pentru baiat chiar daca are documentele scazute.
Important e sa cereti ambii parinti titlul de calatorie al minorului.

Anonimo ha detto...

Multumesc frumos pentru informatii!As mai avea o nelamurire daca sunteti amabila, as dori sa stiu cam cat dureaza eliberarea certificatului de nastere daca ne decidem sa il facem aici in Italia?...Iar inca o nelamurire...in Romania daca depunem actele pentru certificatul copilului trebuie cumva sa asteptam mai intai sa ii se elibereze cartea de identitate a tatalui sau vom putea oricum sa depunem actele chiar daca aceeasta este scazuta? Mentionez ca eu si tatal copilului nu suntem casatoriti, problema majora este Ca nu putem astepta mai mult de o luna in tara!Multumesc anticipat!Alexandra

Anonimo ha detto...

Sunt Elena,va multumesc mult pentru raspuns

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 24 giugno 2013 11:32.

Buna ziua Alexandra,daca decizi sa ceri inregistrarea nasterii copilului la Consulatul Romniei in Italia dureaza cam 3 luni,voi nu puteti sa o cereti vazand ca tatal nu are documente valabile.Ai putea sa o ceri doar tu,declarand ca nu stii nimic de tatal copilui si nu poti prezenta documentele lui.
In Romania trebuie sa faca mai intai cartea de identitate si apoi transcrierea nasterii.Nu cres,sincer vorbind ca intr-o luna puteti face catre de identitate,certificat de nastere si pasapoarte copil si tata.
Si in Romania ai putea sa ceri transcrierea nasterii singura,declarand ca nu stii unde e tatal si nu poti prezenta documentele lui.
Considera ca pentru eliberare certificat nastere e nevoie de maxim o luna,iar pentru pasaport tot o luna.E posibil sa fie eliberare mai repede,dar daca autoritatile sunt incarcate nu poti cere eliberarea actelor in regim de urgenta.
Mult succes!

Anonimo ha detto...

Buna ziua sunt tot Elena,mai am o intrebare ,eu merg acum in Romania cu titlul de calatorie pentru a face buletinul ,eu sunt casatorita in Italia cu un cetatean italian am inteles ca pentru a face buletinul trebuie sa declar daca sunt casatorita,nu stiu ce sa fac vazand ca noi nu am inca legalizat casatoria in Romania si eu nu pot sta mai mult de doua saptamani in tara

Anonimo ha detto...

Multumesc frumos doamna avocat, chiar mi-ati fost de ajutor...si daca nu sunt prea insistenta cu intrebarile aveti idee cam cat dureaza aici eliberarea cartii de identitate a tatalui?..O seara buna va doresc!Alexandra

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 24 giugno 2013 17:13.

Buna seara doamna Elena,cand mergeti in Romania faceti cerere de transcriere a casatoriei,certificatul de casatorie romanesc se elibereaza in maxim 60 de zile.Pentru eliberarea noii carti de identitate puteti sa lasati procura cuiva,ideea e cum va intoarceti in Italia,presupun ca nu aveti pasaport din moment ce mergeti in Romania cu titlul cde calatorie.Va cam blocati,doar sa aveti noroc sa rezolvati totul cat mai repede in acolo.
Ar fi fost oportun sa fi solicitat transcrierea casatoriei de mai mult timp,dand o procura unei persoane in acest sens,dar acum oricum trebuie sa plecati deoarece titlul de calatorie e valabil 30 de zile.
Va sfatuiesc,pentru a nu va gasi in fata unui fapt implinit si sa fiti blocata in Romania cu riscul de a sta fortat departe de copil,SA DATI UN TELEFON LA SERVICIUL DE STARE CIVILA SI CEL DE EVIDENTA A PEROSNELOR din localitatea de domiciliu in Romania,il gasiti pe internet.Asa veti sti ce volum de lucru au si cat dureaza eliberarea actelor.
Mult succes.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 24 giugno 2013 19:29.

Buna seara doamna Alexandra,buletinul nu se poate elibera in Italia,sotul poate face o procura,doar la Consulat,unei persoane din Romania care sa ceara eliberarea si primirea unui nuo buletin.Voi trebuie sa cunoasteti toate datele de identitate ale acelei persoane,tot ce scrie in buletinul sau de identitate(CNP,Serie;Nr.,data,locul,anul nasterii,domiciliul,cine l-a eliberat si data valabilitatii.)Voi trimiteti procura,buletiul expirat,certificatul de nastere,acelei persoane,ea face cerere in numele sotului si primeste buletinul pe care vi-l va trimite in Italia.

Anonimo ha detto...

Buna ziua Doamna Tutu,as vrea sa stiu cat dureaza ptr obtinerea unui titlu de calatorie ptr un minor?va multumesc

Anonimo ha detto...

Buna-ziua Doamna Claudia,imi primul rand va multumim ptr toate informatiile pe care le dati tuturor.eu ma numesc Elena si am o problema ft urgenta.am nevoie de un titlu de calatorie pentru fetita mea care are pasaportul expirat,imi puteti spune cam in cat timp se elibereaza acest act?ptr ca noi avem bilete de avion pe 12 iulie si as vrea sa stiu daca am timp sa fac Ceva!!va multumesc

Anonimo ha detto...

Multumesc frumos pentru informatii!..Va doresc o zi buna! Alexandra

Anonimo ha detto...

buna ziua asi vrea si eu sa aflu ceea ce imi trebuie ca sa pot sa merg in romania impreuna cu fetita mea in varsta de 3 ani.tatal ei este italian iar ea ii poarta numele ce trebuie sa fac si ce acte imi tebuie daca e sa fac ceva?pot sa ii fac fetei si cetetanie romana?

Anonimo ha detto...

scuzati va rog ignoranta mea dar nu inteleg sensul acestor numere de telefoane daca nu iti raspunde niciodata nimeni!incerc de 2 zile sa contactez toate consulatele din it si nu reusesc sa vorbesc cu nimen cum e posibil?e o rusine!

Anonimo ha detto...

Tot Alexandra va deranjeaza...daca sunteti amabila, si daca am dedus eu bine, pt a obtine formularul pentru procura in vederea reanoirii cartii de identitate, trebuie sa luam o programare la consulat dupa care vom completa procura pe loc cu toate cele necesare?...sau trebuie o alta programare? Pentru ca nu sunt sigura de unde putem obtine acest formular(pentru a trimite o procura in Romania)

Anonimo ha detto...

Va multumesc,sunt tot Elena.Dar daca nu merg in Romania pot face tot aici la consulat? Daca trebuie sa stau asa mult timp in Romania prefer sa nu merg,ori si cum nu conteaza daca am facut titlul de calatorie si nu merg in Romania la consulat pot sa legalizez casatoria si sa imi fac buletinul?

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 25 giugno 2013 08:40.

Buna ziua,nu exista un timp pentru obtinerea titlului de calatorie,acest lucru depinde de volumel de munca al Consulatului unde mergeti.D-voastra cereti o prenotare(prin e-mail),cand obtineti aceasta prenotare va prezentai la Consulat si vi se elibereaza pe loc titlul de calatorie,care e valabil pentru 30 de zile si va da dreptul la o calatorie in Romania.

Anonimo ha detto...

Avand titlu de calatorie de pe 15 iulie pana pe 13 august ,pot trece granita daca plec pe 5 iulie?

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns mesajului din 25 giugno 2013 09:01.

Buna ziua Elena,totul depinde de volumul de activitate al Consulatului,sfatul meu este ca atunci cand aveti deja cumparate biletele de avion sa indicati acest amanunt in cererea de programare pentru eliberarea titlului de calatorie,drept urmare cei de la Consulat v-ar putea da programarea,tinand cont de acest aspect.
Mult succes!

Anonimo ha detto...

ma numesc jeni si as avea o intrebare:imi trebuie procura semnata de tatal copilului pentru a merge in Romania?unde trebuie facuta procura,si cat timp dureaza s-o fac?eu am o procura facuta la consulatul roman dar este in romana si am inteles ca aceea imi trebuie decat la intoarcerea in Italia.astept raspuns.multumesc

Anonimo ha detto...

Va multumesc doamna avocat,sunt Elena.Eu titlul de calatorie l-am facut deja imi scade pe 20 iulie dar cum in Romania nu imi poate elibera certificatul de casatorie prima de 60 de zile nu pot pleca acasa,intrebarea mea este,consulatul imi poate transcrie casatoria? Imi pot face buletinul aici sau pot sa fac procura tatalui meu in Romania?trebuie sa fac tot prima ca imi scade titlul de calatorie sau pot sa le fac si dupa ce scade?

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 25 giugno 2013 10:33.

Buna ziua doamna
1) pentru a merge in Romania fetitei d-voastra trebuie sa-i faceti buletin pe spatele caruia sa fiti trecuti ambii parinti.Daca mergeti in Romania tatal fetei sa va faca o procura la un notar italian ca e de acord cu calatoria,unde mergeti si perioada calatoriei(unele aeroporutui cer aceasta procura altele nu,e bine sa o aveti).Procura se face in italiana se apostileaza la Preffetura,trebuie tradusa,legalizata si apostilata traducerea.Traducerea o puteti face si in Romania,se cheltuie mai putin.
2)pentru cetatenia romana a fetitei trebuie mai intai sa-i faceti certificat de nastere romanesc.Cititi printre raspunsurile ce am dat pe site,sigur veti gasi rasunsul dorit.
Pentru eventuale detalii contactati-ma la tel 3334749858 sau e-mail:claudiaspiridon@yahoo.it

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 25 giugno 2013 10:48.

Inteleg amaraciunea d-voastra,din lipsa de personal nu raspunde nimeni la telefon,va convine sa-i contactati prin e-mail,sa cereti programare si eventuale informatii.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 25 giugno 2013 14:38.

Buna Alexandra,in ziua programarii la Consulat se prezinta persoana/ele in cauza si acolo completeaza un formular,asteapta 20-30 minute,supa care i se elibereaza procura sau alte documente cerute.Totu se face acolo,formulare,plati,eliberare in aceeasi zi.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajele din 25 giugno 2013 17:21 si 27 giugno 2013 19:27.

Buna Elena,la Consulat se poate transcrie certidicatul de casatorie,dar te costa mai mult si dureaza mult timp,dublu perioadei necesare in Romania.
Iti convine sa faci la Consulat 2 procuri tatalui tau,pana iti expira titlul de calatorie.Una pentru transcrierea si ridicarea certificatului de casatorie si alta pentru eliberarea si ridicarea cartii de identitate.I le trimiti in Romania, rezolva in mai putin timp si cu mai putini bani.
Citeste prin raspunsurile ce am dat pe site,vei gasi cum trebuie sa faca si ce acte are nevoie.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 27 giugno 2013 14:31.

Nu puteti trece granita pe 5 iulie,titlul de calatorie are o perioada strict limitata de valabilitate ce trebuie respectata.

Anonimo ha detto...

va multumesc doamna avocat,sunt Elena.

Anonimo ha detto...

buna seara,ma numesc jeni si am sau mai bine zis fiul meu are o problema.marti 2 iulie ora 18 are bilet la avionb ptr.Roma si cu cateva ore un urma constata ca I-au fost furate actele(bulletin si prmis auto)iar pasaportul este expirat.ce sanse de plecare mai are.acasa are doar o copie de pe bulletin.va multumesc

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 01 luglio 2013 22:20.

Buna seara doamna Jeni,asa cum sta situatia nu poate face nimic,nu poate pleca pentru ca nu are un document de identitate valabil.
In disperare poate merge maine dimineata devreme la polizie,sa ia si biletul de avion cu el si sa-i roage daca e posibil sa-i elibereze cartea de identitate,nu pot fi obligati,(nu exista eliberare in regim de urgenta pentr buketine),dar poate gasi vreun functionar disponibil sa-l ajute.Incercarea moarte n-are.
Mult succes.

Anonimo ha detto...

buna seara! va rog sa-mi spuneti ,daca stiti cat costa o procura pentru un copil,la consulatul din trieste.va multumesc,gabriela

Anonimo ha detto...

buna seara.sunt camelia din treviso.am c.i. si pasaportul expirate.am sa merg la trieste la consulat sa imi fac foaie consulara ca sa pot merge in romania sa imi refac actele.intrebarea mea este urmatoarea:cu foaia consulara pot sa fac rezervare la avion?sau este valabila daca plec cu avionul?multumesc.

Anonimo ha detto...

buna ziua am buletinul de identitate expirat de 2 ani si as dori sa ajung in romania,daca ma opresc in trieste pt ca pe acolo vom trece sa ajungem in ro pot avea titlul de calatorie pe loc?cat costa?o alta intrebare totusi daca nu as trece as putea trece vama cu carnetul de conducere?plus prezentand buletinul italian chiar daca logic cica nu e valabil afara.multumesc anticipat

Unknown ha detto...
Questo commento è stato eliminato dall'autore.
Anonimo ha detto...

buna ziua ma numesc nicoleta va rog ajutati-ma unei prietene i s-au furat toate actele si se afla in italia tot ce avem este o copie de cartea de indentitate cum putem face sa o aducem in tara?

Unknown ha detto...

Buna seara,ma numesc Aurica am si eu o intrebare. Eu si fetita mea in varsta de 13 ani vrem sa plecam in Romania la sfarsitul lui iulie si sa ne intoarcem in septembrie. Cum tatal fetitei ramane in Italia iar titlul de calatorie este valabil doar 30 de zile as vrea sal fac in Romania si nu stiu ce documente ale sotului imi trebuie. Acest titlu de calatorie ne trebuie doar la intoarcere? Va multumesc frumos!

Anonimo ha detto...

cat costa foaia de drum si cat dureaza pt ca avem toate actele expirate

Anonimo ha detto...

as vrea sa stu cat costa foaia de drum si cat dureaza pt ca avem toate actele expirate

Anonimo ha detto...

buna

Anonimo ha detto...

Buna ziua sunt Mihaiela am si eu o intrebare fiul meu de 14 ani trebuie sa faca primul buleti este obligatoriu de al face imediat? daca trece de un an sau doi sunt amenzi de platit? noi locuim in italia am facut de curand pasaportul. Va mutumesc .

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 04 luglio 2013 22:01.

Buna seara doamna Camelia,cu foaia de drum se poate prenota si merge cu avionul in Romania.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 05 luglio 2013 13:14.

Buna seara doamna Nicoleta,prietena dvs. trebuie sa faca plangere ca i s-au furat documentele la CArabinieri in Italia.Cu aceasta merge la Consulat si cere eliberarea unui titlu de calatorie,cu care va putea reveni in Romania.Procedura,costurile acestui document le gasiti in raspunsurile date pe acest blog.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 05 luglio 2013 18:23.

Buna seara doamna Aurica,titlul de calatorie e un document de identitate eliberat NUMAI de catre consulatele romane in strainatate pentru cetatenii romani care nu mai au documente de identitate valabile(expirate,pierdute,furate),cu o valabilitate de 30 de zile.In romania se elibereaza DOAR acte de identitate(buletin,Pasaport).
Nu inteleg care este problema dvs.,reveniti cu detalii.

Anonimo ha detto...

buna ca sa fac titlu de calatorie la consulat pentru un copil trebuie sa ne ducem cu el sau numai cu actele multumesc

Unknown ha detto...

Buna ziua,as dori sa stiu daca cu acest titlu de calatorie se poate intoarce din Italia cu avionul sau daca doar cu autocarul. Multumesc anticipat.

Unknown ha detto...

buna ziua!ma numesc stefania si as vrea sa plec cu baietelul meu minor in tara si vroiam sa va itreb dacda procura care imi trebuie de la sotul meu se poate face si la un notar sau trebuie doar la consulat?multumesc frumos.daca imi puteti raspunde pe email bogdancristian56@yahoo.com

Anonimo ha detto...

Salut. Am 16 ani si locuiesc in Italia cu parinti mei. As vrea sa merg in tara singura, dupa ce a sa vina mama mea cu care a sa ma intorc inapoi in Italia, cu procura de la notar (numa pentru iesirea din Romania fara tatal meu). Este posibil sau trebe sa am procura si la intrare in Romania?

Anonimo ha detto...

buna ziua ,am aceiasi intrebare ca a doamnei Stefania.Si ce valabilitate are aceasta procura?va multumesc anticipat.

Anonimo ha detto...

buna ziua,sunt daniela si am un baietel de 7 saptamini si trebuie sa ii fac titlu de calatorie pt a merge in tara,as vrea sa stiu daca e necesara prezenta ambilor parinti la consulat? sunt rezidenta in modena.

Anonimo ha detto...

buna ziua,ma numesc loredana si vreau sa fac o programare pt titlu de calatorie.este pt fetita mea.eu si sotul meu avem toate documentele necesare dar nu reusesc sa iau legatura prin telefon pt a face programarea.imi puteti indica un alt nr sau o adresa de email pt ca trebuie sa ajung in romania in data de 15 august.va multumesc

Anonimo ha detto...

ma scuzati referitor la mesajul 12 luglio2013 12:39 sunt din prato si programarea pt titlul de calatorie vreau sa fac la bologna .as dori un raspuns cat de curand posibil .va multumesc

Marius ha detto...

buna ziua ma numesc Marius. Am pierdut buletinul romanesc in italia. Vroia sa stiu daca pentru identificarea mea la ambasada romaniei este indeajuns buletinul italian sau carnetul de conducere (luat in italia), nefiind eu in posesia altui act de identitate romanesc. VA multumesc anticipat

Marius ha detto...

Buna ziua, ma numesc Marius. Avand in vedere ca am pierdut buletinul de identitate (romanesc), vroiam sa stiu daca identificarea mea la ambasada romaniei poate fi efectuata prin buletinul italian sau carnetul de conducere (luat in italia)? (nefiind eu in posesia altui document de identitate)...
Va multumesc pentru atentie

Anonimo ha detto...

buna ziua asi dori sa stiu ce acte ami trbuie pentru titlul de calatorie copilului peu pentru ai face actele an romania

Anonimo ha detto...

pentru ai face titlul de calatorie copilului meu e obligatoriu certificat de nastere romanesc

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 12 luglio 2013 18:41.

Buna ziua,pentru eliberarea titlului de calatorie nu e obligatoriu certificatul de nastere romanesc al copilului nascut in Italia,e deajuns estratto di nascita in care sa fie trecuri parintii copilului,apostilat la Prefettura unde locuiti.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 12 luglio 2013 18:37.

Pentru eliberarea titlului de calatorie pentru un copil nascut in Italia

documente necesare:

- este obligatorie prezenţa minorului dacă acesta a împlinit 14 ani; pentru minorul sub 14 ani, prezenţa nu este obbligatorie - părinţii pot prezenta 2 fotografii tip paşaport;

- certificatul de naştere românesc al copilului sau estratto di nascita italian (apostilat de prefectura locală) din care să rezulte numele părinţilor, în original şi copie,

Notă: Certificatul de naştere eliberat de autorităţile italiene are putere doveditoare în România numai dacă este transcris în registrele de stare civilă române. Este obligatorie transcrierea certificatului de naştere italian, în România, la serviciul de stare civilă sau la oficiile consulare ale României în Italia (pentru mai multe informaţii accesaţi secţiunea Acte de stare civilă);

- documentele de identitate româneşti valabile (paşaport/carte de identitate) ale părinţilor,înoriginal şi copie,

- certificat de căsătorie românesc (dacă părinţii sunt căsătoriţi)/sentinţa de divorţ definitivă şi irevocabilă/certificat de deces, înoriginal şi copie (dacă este cazul),

- declaraţia de acord a părinţilor pentru efectuarea titlului de călătorie pentru minorul

Taxa consulară este de 65 euro.

Valabilitatea titlului de călătorie nu poate depăşi 30 de zile.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 12 luglio 2013 17:29.

Buna ziua domnul Marius,in mod normal actele eliberate de autoritatile italiene au putere doveditoare pe teritoriul Italiei.In Romania permisul de conducere nu e consideratact de identitate ca in Italia.Luati cu dvs.acte acte italiene,rau nu va pot face,e o dovada in plus.

Va enumar documentele necesare elibararii titlului de calatorie pentru adulti:

- documente de identitate româneşti expirate – paşaport sau carte de identitate, ÎN ORIGINAL şi copie,

- în cazul în care paşaportul/cartea de identitate au fost furate, solicitantul trebuie să depună, ÎN ORIGINAL, raportul poliţiei sau al carabinierilor eliberat în urma declaraţiei de furt,

- oricare alt document de identitate sau de stare civilă, eliberat de autorităţile române (carte de alegător, certificat de naştere/căsătorie, permis de conducere auto, livret militar, diploma de studii cu fotografie etc. ÎN ORIGINAL şi copie),
Taxa e de 65 € si e valabil 30 de zile.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajele din 12 luglio 2013 12:39 si 12 luglio 2013 12:51.

Buna ziua doamna Loredana va alatur toate midalitatile de contact ale consulatului din Bologna.Acolo nu e necesara o programare anterioara,dar pentru siguranta dvs.trimitati un e-mail in care sa expuneti cerintele voastre.


Indirizzo: Via Guelfa 9, sc. A, Int. 3, 40138 Bologna

Telefono: 0039/051 587 22 09

Fax: 0039.051 587 19 50

Web: http://bologna.mae.ro/

E-mail: consulatbologna@gmail.com


Orario di apertura al pubblico

CONSOLATO GENERALE DI ROMANIA a Bologna riceve il pubblico dal lunedì al venerdì, dalle ore 9,00 alle ore 16.00 ad eccezione dei giorni festivi in Romania.

Senza appuntamento

Anonimo ha detto...

buna ziua. as vrea sa stiu daca am cartea de identitate expirata si pasaportul valid pot merge in romania? fara a mai scoate alte hartii de la consulat?
adica numai cu pasaportul? va multzumesc

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 13 luglio 2013 17:48.

Buna seara,avand pasaportul valabil puteti calatori in Romania.Nu mai aveti nevoie de alte acte de la consulat.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

10 luglio 2013 15:29

Buna seara Daniela,pentru a obtine titlul de calatorie a minorului este necesara prezenta ambilor parinti la consulat.Daca unul din parinti nu se poate prezenta trebuie sa-i dea parintelui ce se va deplasa la consulat o procura in acest sens.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 10 luglio 2013 13:11.

Buna seara,pentru a intra in Romania nu este nevoue de procura,daca va deplasati cu avionul,asigurati-va ca acea companie permite calatoria dvs.neinsotita de un major.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 09 luglio 2013 20:09.

Buna seara doamna Stefania,prefer sa raspund public,asa pot fi de ajutor si altor persoane.
Declaratia sotului dvs.pentru asi exprima acordul in privinta calatoriei dvs.in Romania cu minorul se poate face si la un notar italian,trebuie apostilata.Apoi trebuie tradusa,legalizata si apostilata traducerea,acest lucru il puteti face si la un notar in Romania,costa mai putin.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns dat la mesajul din 10 luglio 2013 14:17.

Valabilitatea procurii facute la un notar italian este de un an.Trebuie sa faceti copii Xerox,deoarece la vama romaneasca,cand o sa va reintoarceti in Italia o sa vi se retina un exemplar din aceasta procura.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 09 luglio 2013 11:33.

Buna seara,titlul de calatorie da dreptul de a reintra in Ramania,indiferent de mijlocul de transport ales.Deci puteti se mergeti si cu avionul si cu masina.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 07 luglio 2013 23:23.

Buna seara,pentru a obtine titlul de calatorie pentru minor depinde de varsta copilului daca trebuie sau nu trebuie sa fie prezent la consulat.
Daca are sub 14 ani,copilul nu trebuie sa fie prezent.
cititi si raspunsul ce am dat mesajului din 12 luglio 2013 18:37,este valabil si pentru dvs.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 06 luglio 2013 12:46.

Buna seara doamna Mihaela,daca cartea de identitate nu e facuta cu cel putin 15 zile inainte de implinirea varstei de 14 ani se plateste o amenda intre 40 si 80 lei.
Vazand ca baiatul are pasport,puteti astepta urmatoarea vizita in Romania pentru a-i face cartea de identitate.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

05 luglio 2013 20:16.

Buna seara,pentru eliberarea titlului de calatorie se plateste o taxa consulara de 65€ si e valabila 3o de zile.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 05 luglio 2013 11:20.

Buna seara,titlul de calatorie se elibereaza pe loc,costa 65€.
Carnetul de conducere nu este document de identitate,deci nu puteti trece vama prezentandu-l,iar cartea de identitate italiana,vazand ca nu sunteti cetetean italian nu e valabila in afara Italiei.
Va dau contactele Consulatului din Trieste,e bine sa-i contactati si sa vedeti daca trebuie sa va programati pentru eliberarea titlului de calatorie.

Consulatul General al României la Trieste

Adresa: Via Udine nr. 11, Trieste

Telefon: 00 39 040 411 652; 00 39 040 416 350; 00 39 040 528 136

Fax: 00 39 040 449 38

Web: http://trieste.mae.ro

E-mail: trieste@mae.ro

Informaţii consulare : info@roconsit.com

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 04 luglio 2013 21:31.

Buna seara doamna Gabriela,daca va referiti la declaratia data de un parinte la trecerea frontierei de catre un minor insotit doar de celalat parinte costul e de 60 €.
Cititi raspunsul ce am dat la mesajul din data de 05 luglio 2013 11:20,veti gasi contactele Consulatului din Trieste.E bine sa-i contactati pentru o eventuala programare inainte sa va prezentati acolo.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

RAspuns la mesajul din 27 giugno 2013 18:22.

Buna sera doamna Jeni,nu va trebuie procura de la tatal copilului minor pentru a iesi din Italia catre Romania.

Anonimo ha detto...

buna ziua vreau sa stiu si eu daca se poate sa iau nepoata cu mine in romania doar ca tatal fetitei are actele pierdute si fetita pasaportul expirat.tatal fetitei nu se poate deplasa in tara ca lucreaza si vrea sa imi faca o procura la consulat sa iau fetita cu mine sa ii fac pasaportul in tara si sa ii fac si lui buletinu ...se poate va multumesc

Anonimo ha detto...

are actele pierdute si expirate tatal fetitei va multumesc mult

Unknown ha detto...

Buna ziua ,imi poate solicita altcineva [ruda de gradul 1] procura pentru eliberarea actului de identitate la consulatul roman din bologna ?

Unknown ha detto...

Buna seara
Sunt in italia cu fica mea care ia expirat pasaportul in 30 /11/ 2012 are 12 ani .Tatal copilului este cred in romania nu suntem intr-o relatie prea buna.Am o hotarare judecatoreasca in care copila mi-a fost incredintata .El mia dat o procura in 5/12/2011 valabila pentru un an pentru a merge cu fica mea in italia. As vrea sa merg in tara ce document as putea scoate pentru a putea trece vama cu copilul in romania .Tin sa precizez ca nu pot contracta pe tatal copilei in tara si vreau sa stiu pot sai fac posaport doar cu actele pe care le am si fara prezenta lui sau doar titlu de calatorie si ce documente sunt necesare ,care sunt costurile.Va multumesc! clemyy_@yahoo.com

Anonimo ha detto...

bunaziua,
am si eu o intrebare.
trebuie sa vin din Romani in italia cu o fata de 17 ani care nu este fata mea.
am procura legalizata la consulat de catre parinti ei.
as vrea sa stiu daca e bine doar cu aceasta procura sau mai imi trebuie ceva.
va multumesc anticipat.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 16 luglio 2013 16:29.

Buna seara,pe langa procura trebuie sa aveti si cazierul dumneavoastra,il solicitati la politia unde locuiti.Sa va faceti si fotocopii ale procurii si cazierului pentru ca vor fi retinute la granita.

Anonimo ha detto...

doamna Claudia,va multumesc pentru raspunsul dvs.
Dar eu locuiesc in Italia,nu am cetetenie italiana.
de unde trebuie sa iau cazierul.
Sunt Angelica dela intrebarea 16 luglio 16:29


multumesc

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la intrebarea din 17 luglio 2013 11:21.

Buna ziua doamna Angelica,eu v-am raspuns la intrebarea dvs:"trebuie sa vin din Romani in italia cu o fata de 17 ani care nu este fata mea".
Care este de fapt problema?trebuie sa mergeti din Italia in Romania cu fetita sua sa o aduceti din Romania in Italia?
Daca trebuie sa o duceti in Romania e deajuns procura parintilor,daca trebuie sa o aduceti din Romania e valabil raspunsul ce v-am dat ieri.(solicitati cazierul in Romania la politia de domiciliu acolo).
Daca mai sunt probleme chiamati-ma la tel:
3334749858.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 14 luglio 2013 19:18.

Buna ziua,nimeni nu poate face o procura in numele altei persoane,indiferent de obiectul acesteia.Se fac doar personal,pentru probleme ce privesc persoana in cauza.

iulian ha detto...

buna ziua,lucrez in italia de 2 ani,1 an cu contract de munca,de curand am bagat alocatia pt copii,dar patronul nu a vrut sa imi dea din urma,cu toate ca cei de la inps mi-au spus ca trebuie sa-mi dea,cum as putea sa procedez,dupa toate astea,mi-a scazut si din salariu pe motiv ca nu e de munca,lucrez paznic de noapte,multumesc anticipat

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 19 luglio 2013 00:49.

Buna seara,nu sunteti singurul,din pacate.Inainte de a-l da in judecata(desi dupa ar putea sa va concedieze,fara motive)putem incerca varianta extrajudiciara,adica ii trimit eu o scriosare,in calitate de avocat al dvs.,prin care ii solicitam sa va plateasca.
Daca doriti,contactati-ma in particular la nr.3334749858 sau e-mail:claudiaspiridon@yahoo.it

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 14 luglio 2013 19:38.

Buna seara doamna,din moment ce fata v-a fost incredintata prin hotarare judecatoreasca dvs. sunteti singura care poate decide in privinta tuturor actelor ,calatoriilor,vietii fetei.
Puteti sa ceceti tilul de calatorie singura,dar trebuie sa prezentati hotararea privind incredintarea exclusiva a minorei.Sa aveti actele dvs. de identitate,certificatul de nastere al fetei si pasaportul sau expirat.Se platexte o taxa de 65 €.
In Romania solicitati eliberarea pasaportului nou al fetei.
Ca sa iesiti din Romania cu fata nu aveti nevoie de consimtamantul tatalui deoarece fata v-a fost incredintata dvs.
Puteti sa cereti sila consulat si eliberarea pasaportului minorei,dar dureaza mai mult(3 luni) si costa aproximativ 100 €.
Daca va mai pot ajuta cu ceva chiamati-ma la tel:3334749858 sau e-amil:claudiaspiridon@yahoo.it

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajele din 14 luglio 2013 14:00 si 14 luglio 2013 14:03.

Buna seara,pentru actele pierdute tatal fetei trebuie sa faca o plangere la carabinieri si sa o aiba la Consulat cand va face procura pentru eliberarea cartii de identitate noi,iar actele expirate sa le ia cu el la consulat.
Intr-o prima faza el va poate face doar procura pentru eliberarea cartii de identitate noi.Dupa ce dvs.ati facut toata procedura in Romania si ii trimiteti cartea de identitate valabila,doar atunci el poate sa faca titlul de calatorie feteisi procura pentru a cere pasaportul nou al minorei.(ii trebuie act de identitate valabil pentru a face aceste procuri.)

Anonimo ha detto...

buna ziua!ma numesc dan,vreau sa stiu daca dupa terminarea somajului urmeaza un alt ajutor dat de statul italian? multumesc!

Anonimo ha detto...

Doamna Claudia, as dori sa vorbesc cu dumneavoastra ,dar nu pot in timpul zilei pentru ca sunt la servici.
Imi spuneti daca pot sa va sun dupa ora 17.
Multumesc mult
Angelica

Anonimo ha detto...

buna ziua!am actele romanesti scazute si trebuie sa merg in tara ,in august.imi trebuie vreun document la mana sau odata ajunsa in tara le reinnoiesc?

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Rasapuns la mesajul din 22 luglio 2013 15:44.

Buna ziua doamna Angelica,puteti sa ma sunati si dupa ora 17.Daca nu raspund imediat la telefon,eu chem inapoi pe toata lumea,imediat ce ma eliberez,daca pot sa va ajut o fac cu mare placere.
tel:3334749858

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 24 luglio 2013 13:24.

Daca nu aveti documente valabile nu puteti sa va intoarceti in Romania.Trebuie sa mergeti la consulat si sa cereti titlu de calatorie,cu care puteti merge in tara.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 20 luglio 2013 09:24.

Buna ziua domnul Dan,din cate stiu eu nu mai sunt alte ajutoare dupa somaj pe care statul Italian sa le acorde.Pentru siguranta dvs.adresativa si unui centru CAF,Patronato ei fac toate practicile cu INPS-ul si vor sti sa va indrume.

Anonimo ha detto...

Buna ziua doamna Angelica,
As vrea sa plec in Egipt pe 3 August pentru o saptamana. Sunt cetateana romana cu domiciliul in Italia. Pasaportul meu expira pe 19 august si nu il pot renova pentru ca nu mai sunt in posesia certificatului meu original de nastere pentru ca am facut cerere de cetatenie. Credeti ca o sa am probleme? Sau pot sa zbor linistita avand buletinul romanesc si italian inca valabil? Multumesc pentru raspuns.

Anonimo ha detto...

multumesc pt raspunsul la intrebarea de alaltaieri!si pt acest act de calatorie ce acte trebuie sa depun,cat costa si daca mi-l da in aceeasi zi?

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 26 luglio 2013 16:47.

Buna ziua,costa 65 € taxa consulara,vi se elibereaza in aceeasi zi,sunt consulate unde trebuie sa faceti programare.
Pentru alte amanunte cautati printre raspunsurile deja date,sigur veti gasi tot ceea ce va trebuie.

Claudia Spiridon-avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 26 luglio 2013 11:41.

Pentru a merg ein Egipt aveti nevoie de viza.Daca plecati de pe 3 august si stati doar7 zile (3+7=10)deci va intoarceti pe 10 august,pasaportul expirand pe 19,in perioada voiajului pasaportul e valid,n-ar trebui sa aveti probelme.
Buletinul romanesc nu va e de folos,el va da dreptul de a circula doar in UE.
Buletinul italian nu va ajuta in afara Italiei,nu e valid in strainatate,deoarece sunteti doar cetatean roman.

Anonimo ha detto...

Stimata Doamna Cristina ,va deranjez in legatura cu buletinu mi se expira pe data de 30.07.2013 ,eu sunt din Forli deci as putea sa merg la Consultantul din Bologna ca ei sa imi dea titlul pentru calatorie ca sa merg in tara sa imi schimb buletinu ::***multumesc din suflet

Unknown ha detto...

Buna ziua,in octombrie vrem sa plecam cu baietelul nascut in italia in Romania,sotul are documentele exprate,cu cat timp inainte trebuie sa sun la ambasada pt programare?Si care este mail-ul ambasadei?Sardegnia Alghero de ce ambasada apartine?multumesc.

Anonimo ha detto...

buna ziua am un baietel de 2 luni nascut in italia eu si sotul meu suntem casatoriti este necesar titlul de calatorie pentru a pleca in romania in afara de apostila pe extractul certificatului de nastere de la prefectura....multumesc

Claudia Spiridon avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Tatal trebuie sa-si faca buletinul, fara un document valabil nu poate cere titlul de calatorie pt.copil.Trebuie sa veniti la Roma. E-mail: secretaritconsulara@roembit.org

Anonimo ha detto...

Buna ziua!
ma numesc Dobos Iulian am programare la Roma pt titlul de calatorie deoarece am buletinul expirat imi puteti spune de ce documente am nevoie tin sa precizez ca nu am certificatul de nastere e in romania am numai buletinul romanesc expirat si buletin italian.
Va multumesc anticipat!

Claudia Spiridon, avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Buna ziua, titlul de calatorie e unicul document de identitate al unui minor, daca nu are pasaport, cu care poate intra in Romania.Este obligatoriu sa-l faceti.

Claudia Spiridon, avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Buna ziua, daca ati citi raspunsurile date la intrebarile anterioare ati gasi ce va trebuie.De aceea situ-ul e public,sa-l consultati...
Oricum aveti nevoie de 4 poze tip buletin, cartea de identitate romaneasca expirata, taxa de 65 E.

Anonimo ha detto...

Stimata Doamna Cristina va rog sa ma scuzati pentru deranj dar am o intrebare, eu am programare la Roma ptr titlul de calatorie pe data de 3 septembrie credeti ca e posibil sa fac o cerere daca as putea sa fiu primit pe 19 septembrie deoarece biletul la avion il am pe 20 sept ptr ca eu locuiesc in Basilicata iar distanta e mare asa as face numai o calatorie.
Va multumesc si va rog sa-mi scuzati ignoranta!

Claudia Spiridon, avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 17 agosto 2013 11:49.

Buna ziua,trebuia sa precizati acest amanunt cand ati cerut programarea,dar nimic nu va impiedica sa cereti acest lucru acum,faceti toate precizarile necesare si trimiteti un e-mail la Consulat,oricum nu riscati mai mult de un NU.
Numai bine.

Anonimo ha detto...

Buna ziua!
Am programare la Roma pe 19 septembrie la 9 dimineata ptr titlu de calatorie eu as vrea sa imi fac biletul in aceeasi zi seara credeti ca pot risca?ar fi util sa ma prezin si cu biletul de avion poate e de folos pt a elibera documentul mai repede?va rog sa imi raspundeti ca sa stiu ce am de facut.
multumesc

Claudia Spiridon, avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 21 agosto 2013 12:57.

Buna seara,titlul de calatorie se elibereaza in ziua in care aveti programarea.In ce priveste biletul de avion,unele companii aeriene,cand prenotati calatoria,va cer un document valabil pentru calatorie,care in cazul dvs.,va fi titlul de calatorie.Deci neavandu-l pana pe 19 septembrie nu puteti cumpara biletul de avion mai inainte.Fiti atent la acest amanunt,daca scrieti datele unui document scazut nu va puteti imbarca in avion.Dvs.plecati in Romania cu titlul de calatorie acesta este documentul de identitate valabil pentru a putea intra pe teritotiul romanesc.
Numai bine!

Anonimo ha detto...

Buna ziua! mama mea e in italia si nu a putut veni sa isi faca buletinul si certificatul de nastere. A trimis procuri(facutela un notar, nu la consulat) pentru certificat si buletin in care a desemnat-o pe bunica sa faca in locul ei.plus hotararea de divort pe care a stampilat-o si cu apostila pentru schimbarea numelui. A fost, a rezolvat cu certificatul de nastere, a fost la politie a facut cererea pentru buletin(in comuna), iar cand a fost la oras sa duca actele, cel care era responsabil s-a uitat pe acte si ia spus ca mama trebuie sa-si faca buletinul la consulat sau ambasada in tara in care e , adica italia. Asa este? ca eu nu mai inteleg de ce iar fi facut notarul procurapentru buletin, daca ea putea sa si l faca acolo. Astept raspuns va rog, email ghergheliliana@yahoo.com

Anonimo ha detto...

buna ziua pt un titlu de calatorie trebuie sa fac apuntament sau pot merge si fara? va multumesc din suflet

Anonimo ha detto...

Buna ziua Mihai ma numesc fetitei mele ia expirat pasaportul pot pleca cu sotia si cu fata in Romania

Claudia Spiridon, avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 5 septembrie 2013.

Buna seara, depinde la care consulat mergeti.La cel din Roma trebuie sa cereti o programare.Ar trebui sa trimiteti un email la consulat sa va informati.

«Meno recenti ‹Vecchi   1 – 200 di 353   Nuovi› Più recenti»