La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 24 dicembre 2009

Sute de romani au ramas blocati pentru mai bine de 24 de ore pe aeroporturile din Europa


Circa 150 de români au rămas blocaţi de marţi dimineaţă în aeroportul din Napoli, Italia. Aceştia nu au primit niciun fel de informaţii legate de cursa care trebuia să îi aducă în România, în afară de nenumărate termene de aşteptare.

Marţi, la ora 11.00 (ora României) era programată să decoleze o cursă de la Napoli spre România. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, zborul a fost amânat de mai multe ori. Miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.00 (ora României), pasagerii au decolat de pe aeroportul din Napoli, însă cursa s-a întors din drum după numai 30 de minute.

Un avion care trebuia să plece de la Verona spre România, pe 21 decembrie, la ora 18.50 (ora Italiei) a fost anulată din cauza condiţiilor meteo. Pe aeroport au rămas însă zeci de români care cumpăraseră bilete pentru această cursă. Compania care ar fi trebuit să îi aducă în România a anulat zborul, pasagerii şi-au primit banii pe bilete şi au fost lăsaţi să se descurce pe cont propriu. "Luni seară (21 decembrie -n.r.), autorităţile din Verona au decis să închidă mai multe aeroporturi din cauza condiţiilor meteo", a declarat pentru REALITATEA.NET, purtătorul de cuvânt al companiei Blue Air, Florentina Ivan.

Aceasta a precizat că două curse au plecat, pe 22 decembrie, spre Londra şi Madrid ca să-i recupereze pe oamenii blocaţi pe aeroporturile din cele două oraşe.

Sursa: Realitatea

Nessun commento:

Posta un commento