La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 8 settembre 2019

Astăzi este Nașterea Maicii Domnului / Sfânta Maria Mică

08/09/2019

Naşterea Maicii Domnului este prăznuită de Biserica Ortodoxă la data de 8 septembrie a fiecărui an. Această sărbătoare este cunoscută în popor şi sub numele de Sfânta Maria Mică.

În ciuda faptului că în Noul Testament nu este relatat acest eveniment, Naşterea Maicii Domnului apare în Protoevanghelia lui Iacov, carte scrisă în anul 145 şi unde se relatează originea şi copilăria Fecioarei Maria. Conform Protoevangheliei lui Iacov, Maria era de descendenta împărătească şi preoţeasca: tatăl ei Ioachim era urmaş al regelui David, pe când mama ei, Ana era fiica preotului Matthan.

De asemenea, Naşterea Maicii Domnului reprezintă prima mare sărbătoare a unui nou an calendaricesc, având în vedere că acesta începe cu data de 1 septembrie, potrivit calendarulortodox.ro.

Peste 2 milioane de români poartă numele de Maria şi Marian ori derivate ale acestora.
Echipa RomeninItalia urează tuturor: LA MULȚI ANI!

Nessun commento:

Posta un commento