La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 5 settembre 2019

Pietro accidentat și ucis la doar 18 ani, când se întorcea pe jos de la discotecă



Bagnolo Cremasco (CR), 03/09/2019

Pietro refuzase sǎ meargǎ cu mașina cu prietenii săi, decizie care l-a costat viața.

Pietro accidentat și ucis la doar 18 ani, când se întorcea pe jos de la discoteca Magika Disco Club, la 4 km de casă.

În jurul orei 3 noaptea a fost acroșat mortal de o mașină un băiat de doar 18 ani, Petrișol Vasile Ciorabă, romăn cunoscut sub numele de Pietro. Autorul  accidentului un tânăr de 25 de ani, care petrecuse seara în aceeași discotecă, a fugit de la locul accidentului. După 36 de ore a mers la poliție.

Șoferul de 20 de ani a fost reținut pentru ucidere din culpă, justificând: "Am crezut că am dat peste parapet", in fața carabinierilor și al procurorul înlocuitor Ilaria Prette.

Mama românului, Magdalena, a lansat un apel pe facebook cu poza lui Petrișor, imediat după noaptea de sâmbătă 31 septembrie, văzând că dispariția la poliție se poate face după 48 ore fiind major. Comunitatea românească din zonă s-a mobilizat să-l caute.

Cadavrul a fost găsit luni de autorul accidentului.
Potrivit celor care au analizat mașina, scrie Corriere della Sera, este „imposibil să nu-și fi dat seama” că a lovit o persoană, zdrobindu-l cu maşina de parapet şi lăsat acolo. După impact, corpul a ajuns în iarbă, aproape imposibil de găsit. Când mama și prietena lui Vasile de câteva zile au ajuns la locul accidentului, s-au simṭit rău.

Prietenii săi acuză municipalitatea: „Acest drum trebuie iluminat, ar trebui să fie predispus un traseu pentru biciclete”. Poate, cu mai multă lumină, s-ar fi putut evita această tragedie.

Nessun commento:

Posta un commento