La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 22 settembre 2019

Participarea României la Fiera del Levante din Bari 2019

România, prin Biroul de Promovare Comercială și Economică (B.P.C.E.) din cadrul Ambasadei României în Republica Italiană și prin Consulatul General al României la Bari, a participat, în perioada 19-20 septembrie 2019, la târgul multisectorial “Fiera del Levante” din Bari, cu un stand de prezentare a oportunităților de investiții oferite de țara noastră. Standul României a fost vizitat, la 20 septembrie 2019, și de ministrul italian al afacerilor regionale, Francesco Boccia.

Lucrările seminarului ”Country Presentation Romania”, axat pe oportunitățile comerciale și de investiții oferite de țara noastră, au fost deschise, la 19 septembrie 2019, de consulul general al României la Bari, Lucreția Tănase și de vice-președintele Confindustria Bari, Francesco Divella. Consilierul economic al B.P.C.E. din cadrul Ambasadei României în Italia, Norina Boru, a ilustrat avantajele competitive ale României și stadiul relațiilor comerciale bilaterale, în cadrul unei prezentări intitulate ”România – o alegere strategică”. Totodată, în secțiunea ”Povești de succes”, compania românească ”Romania for All” a prezentat destinațiile turistice preferate de italieni, cu accent pe turismul de afaceri și pe destinațiile din România cu zboruri directe de la Bari, respectiv București, Cluj-Napoca și Timișoara. În continuare, societatea Consorzio Magna Grecia a ilustrat experiențele pozitive ale companiilor italiene din regiunea Puglia prezente în România.

Reprezentanții societăților italiene prezente au avut oportunitatea de a afla informații specifice sau sectoriale, în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri. Standul României (”Country Desk Romania”) a făcut parte din pavilionul dedicat internaționalizării, organizat la inițiativa Departamentului de Dezvoltare din cadrul Regiunii Puglia, în care au fost prezenți consilierii economici ai ambasadelor sau reprezentanții camerelor de comerț bilaterale. Companiile italiene care și-au manifestat interesul față de oportunitățile oferite de România activează în sectoarele: utilaje pentru construcții, accesorii nautice, infrastructură și turism, agricultură, sectorul alimentar, industrie farmaceutică, inginerie și software.

Informații suplimentare: Fiera del Levante din Bari, ajunsă anul acesta la a 83-a ediție, este unul dintre principalele târguri multisectoriale din Italia și din zona Mediterană. Ediția din acest an, inaugurată de premierul Giuseppe Conte, se desfășoară în perioada 14-22 septembrie. La târg au participat peste 400 de companii italiene și străine, cu precădere din domeniile: industrie, construcții și amenajări, autovehicule, alimentar, agricol, turism și telecomunicații.




Sursa:Ambasadada României în Republica Italiană

Nessun commento:

Posta un commento