La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 13 settembre 2009

"In Romania problema investitorilor este gasirea fortei de munca suficient calificate"

Angelo Petroni, institutul Aspen - Italia: "In Romania problema investitorilor este gasirea fortei de munca suficient calificate"
de Ioana Morovan HotNews.ro
Joi, 10 septembrie 2009

Walter Isaacson, Presedinte si CEO al Aspen Institute, fost Presedinte si CEO al CNN a declarat ca Romania reprezinta un loc strategic pentru investitii, avantajele fiind locatia, forta de munca si calitatea de membru al Uniunii Europene. Pe de alta parte, reprezentantul institutului Aspen Italia, a spus ca firmele care investesc aici se plang ca gasesc greu forta de munca suficient calificata. Declaratiile au fost facut in cadrul dezbaterii „20 de ani in urma – 20 de ani ce vor urma: etape si perspective pentru Europa Centrala si de Est”.

Intrebat de HotNews.ro despre evolutia economica in urmatorul an, Walter Isaacson a declarat ca economia isi revine incet, dar institutiile financiare sunt mai puternice decat ne-am asteptat si revenirea este sustenabila, se petrece in China, Brazilia, India, Europa.

Reprezentanta Aspen Institute France a spus, pe de alta parte, ca Franta si Germania isi revin, si Italia are semne de revenire, dar se pune problema cum anume va actiona Uniunea Europeana pentru a facilita iesirea din criza. Mai concret, in opinia sa, avem nevoie de mai multa cooperare, in plan economic si fiscal.

Sursa: Hotnews.ro

Nessun commento:

Posta un commento