La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 22 aprile 2010

Ministrul român de externe, la Roma

Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe, efectuează, de astăzi, o vizită oficială în Italia şi la Vatican. În timpul celor două zile petrecute în Italia, se va întâlni cu omologul său, Franco Frattini, şeful diplomaţiei italiene, şi cu Dominique Mamberti, secretar pentru raporturile cu statele. Baconschi va fi primit şi de primit de Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea.

Demnitarii italieni sunt cei care au lansat ministrului Baconschi invitaţia oficială, ca răspuns la vizitele realizate de cei doi diplomaţi la Bucureşti, în 2009, se anunţă într-un comunicat al MAE.

În ceea ce priveşte agenda discuţiilor, sunt înscrise teme privind aprofundarea colaborării bilaterale în plan politic, economic, social şi cultural, în perspectiva organizării, la Bucureşti, a celei de-a doua ediţii a Summit-ului interguvernamental româno-italian.

Cu această ocazie, ministrul român va avea şi o întrevedere cu reprezentanţii comunităţii de români din Italia, cu care va discuta despre problemele cu care se confruntă aceştia, despre mediul asociativ din Italia, măsurile avute în vedere pentru îmbunătăţirea asistenţei consulare, precum şi modalităţi prin care poate fi promovată o mai bună cunoaştere a României şi a românilor în rândul opiniei publice din Italia, se mai menţionează în comunicatul de presă al ministerului de externe.

Sursa: Evenimentul Zilei

Nessun commento:

Posta un commento