La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 15 giugno 2008

Backgammon - Table

Online Game Backgammon Multiplayer

Play free Games - a game from Casino Card Board Games

23 commenti:

camelia borcea ha detto...

buna ziua, ma numesc camelia borcea si mi-am pierdut documentul romanesc.Este o urgenta si trebuie sa ajung in tara, si u stiu cum sa procedez, am cartea de identitate italiana si declaratia de la carabinieri precum ca documentul este pierdut .Va rog din suflet sa ma cantactati si sa imi explicati ce trebuie sa fac.VA MULTUMESC Camelia.denis@live.de

camelia borcea ha detto...

ma numesc borcea camelia ,mi/am pierdut documentul de identitate ,nu ma pot intoarce in tara si as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez.adresa mea de email este camelia.denis@live.de.am doar cartea de identitate italiana si declaratia de la politia din italia precum ca am pierdut documentul de identitate.va rog sa ma contactati.este foarte urgent sa ajung in romania.am sunat si la numerele de telefoane si nu raspunde nimeni.va multumesc

Anonimo ha detto...

Adresaţi-va la ambasada sau la cel mai apropiat consulat al României unde vă vor putea elibera un titlu de călătorie pentru reîntoarcerea în ţară.

Remus ha detto...

Buna Camelia, la ce numar ai sunat si nu ti-a raspuns nimeni? La ambasada? Oricum ptr a fii sigura, scrie pe adresa asta de email consulara@roembit.org de obicei raspund in aceaisi zi, doar ei te pot ajuta. Bafta!

Anonimo ha detto...

ma numesc Hazapariu Daniela,eu mi-am pierdut certificatul de nastere si trebuie sa ma casatoresc asi dori sa stiu daca asi putea sa il scot de la consulat am nevoie de un raspuns rapid va rog frumos sa imi spuneti cum trebuie sa procedez. MULTUMESC ADRESA DE E-MAIL lushy007@yahoo.it

Anonimo ha detto...

buna imi expira buletinul romanesc in mai si nu asi vrea sa plec in tara asi putea sa mil fac aici ?? va rog e urgent raspundetimi

Anonimo ha detto...

Adresati-va la cel mai apropiat Consulat roman (general) de resedinta dvs. Lista Conulatelor si zonele de competenta la urmatorul link: http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=90501 .

Anonimo ha detto...

mie mi-au expirat actele si nu pot sa ma antorc acasa cum fac sa mi le fac aici eu locuiesc an adrano provincia catania va rog sa-mi dati un raspuns cat de repede posibil va multumesc.

Anonimo ha detto...

am expirat buletinu stie cineva in cat timp imi voi putea face de aici din italia la consulat?

Unknown ha detto...

pe 4 oct,expira cartea de identitate rom.am bilet la avion pe 4 oct .dimineata.normal valabilitatea expira dupa ora oo. voi avea probleme? merg in tara pt a schimba cartea de identitate.in italia am rezidenta.in romania detin o locuinta deci am un domiciliu. traiesc si lucrez in italia.voi intampina probleme.se preda cartea de identitate daca ai rezidenta in italia?cum circul pt .ca c.i.italiana nu e valabila afara

Claudia Spiridon,avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 10 settembre 2013 23:55.

Buna seara doamna Marcela Guleran,nu ar trebui sa aveti probleme la aeroport.
In privinta cartii de identitate,acesta este un document ce atesta domiciliul unei persoane,cum dvs.domiciliati in Italia,nu puteti avea doua carti de identitate-romana si italiana.Deci,cand solicitati acum cartea de identitate trebuie,dupa eliberarea ei,sa cereti eliberarea unui pasaport pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate,la eliberarea caruia sunteti obligata sa predati caretea de identitate.O sa circulati cu acest pasaport in strainatate.

Claudia Spiridon,avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 06 giugno 2013 01:11.

Buna seara,buletinul nou nu se elibereaza la consulat in Italia.Pentru un nou buletin,daca nu vreti sa mergeti in Romania,la Consulatul Roman puteti face o procura unei persoane in Romania care sa solicite in numele dvs.eliberarea unui nou buletin,care sa vi-l trimita in Italia dupa eliberare.

Anonimo ha detto...

Buna seara,as avea o intrebare:Un cetatean roman cu domiciliul in Italia,cu C.I italiana ,cu buletinul roman predat ultima oara cand a renovat pasaportul,cum poate in prezent renova pasaportul ce expira peste putin fara cartea de identitate romaneasca.Pe site ul consulatului è scris ca si pentru domiciliati in italia ce vor renova pasaportul se necesita cartea de identitate romaneasca cum este posibil ?Va multumesc mult si ma scuz pentru erorile de caligrafie :)
Luca

Claudia Spiridon,avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 03 dicembre 2013 14:08.

Buna seara, eu am verificat ceea ce afirmati dvs., imi permit sa va contrazic. Informatiile date de catre consulatul se refera, bineinteles, la eliberarea primului pasaport pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate si nu, asa cum afirmati dvs., la o succesiva reinnoire pasaportului.
Solicitati reinnoirea si veti vedea ca va trebui sa predati pasaportul scazut si sa prezentati celelalte documente, fara sa vi se ceara si C.I. romaneasca, asta si pentru ca nu v-ar fi dat pasaportul, daca nu ati fi predat, la epoca respectiva, C.I. romaneasca.

Anonimo ha detto...

Salve Claudia,m-a lamurit si delucidat!Ma scuz pentru a mea interpretare inexacta si confuza in ce priveau informatiile de pe site-ul consulatului!Va multumesc mult de timpul explicatia si raspunsul clar ce mi-ati oferit(e avete condiviso con me)!In schimb va urez un bine infinit,suport sustinere si progres.Buon lavoro e buon tutto:)
Luca

Claudia Spiridon,avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 04 dicembre 2013 01:50.

Merci pentru "bine infinit,suport sustinere si progres.Buon lavoro e buon tutto:)"
O fac cu mare placere, din pacate am putin timp la dispozitie, dar cand pot dedic din putinul meu un pic fiecaruia dintre voi pentru a incerca sa va ajut.
Reintorc urarile de bine si de sanatate,inainte de toate!

Anonimo ha detto...

salve !am nevoie de cateva informatii,am pierdut pasaportul in italia era deja expirat de ceva ani ....eu sunt rezidenta in italia imi trebuie un alt pasaport ,pentru a placa in luna de mere,ce trebuie sa fac aici la ambasada romaneasca in torino ?pot sa fac ceva,evitand sa ma duc in romania pentru ca nu am posibilitatea va multumesc frumos

sorina obreja ha detto...

salut,si eu am aceeasi problema ci buletinul scazut,nu reusesc sa merg in Romania ca nu am posibilitati,nu am pe nimeni sa fac procura ...cum dumnezeu sa fac?astept raspuns dela ambasada dar de e negativ resultatul?? nu e vin mea ca nu au aparate si in consulate sa putem rezolva probleme fara sa ne facem atitea griji.MULTUMESC ANTICIPAT!

Anonimo ha detto...

buna ziua,eu locuiesc in italia, a scazut buletinul chiar in ziua cand sa nascut baiatul meu,prima nu am putut sa ma duc in romania pentru ca am avut o sarcina grea si a trebuit sa stau in pat pe toata perioada sarcini,ma lasa la aeroport sa trec in romania cu buletinul scazut?

Unknown ha detto...

Salut, locuiesc in Italia, am pierdut certificatul de naștere. Cum ar trebuie sa procedez? Pot sa fac cerere la Consulat? Raspundetimi la mail Scutaru.corina@gmail.com

Anonimo ha detto...

buna ziua,as vrea sa merg in romania dar am cartea de identitate si pasaportul expirate.am doar cartea de identitate italiana avand in vedere ca am domiciliul aici de 8 ani.as putea granita cu documentele exirate si apoi sa mi le renovez in romania?

Lola ha detto...

Buna ziua!eu locuiesc în italia de 5 ani , și mi.am pierdut actul de identitate italian , "permesso di soggiorno ", precum și tester sanitara. Mă preocupa faptul ca eu momentan nu am o rezidenta . Tot ce mai am este declarația de pierdere a actelor , o copie după buletinul italian pierdut și după testera sanitara. Cum as putea sa refac actele italiene?

Lola ha detto...

Buna ziua!eu locuiesc în italia de 5 ani , și mi.am pierdut actul de identitate italian , "permesso di soggiorno ", precum și tester sanitara. Mă preocupa faptul ca eu momentan nu am o rezidenta . Tot ce mai am este declarația de pierdere a actelor , o copie după buletinul italian pierdut și după testera sanitara. Cum as putea sa refac actele italiene?

Posta un commento