La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 24 giugno 2008

O româncă, finalistă în această seară la concursul Miss Italia Nel Mondo


O româncă se duce în Italia pentru a aduce faimă în România. Este vorba de Miruna Iulia Minculescu, o tânără studentă din Argeş, care participă chiar în acestă seară la finala concursului Miss Italia nel Mondo. Concursul este difuzat de televiziunea publică Rai Uno, în această seară.

Miruna are numai 19 ani şi este studentă la facultatea de Ştiinţe Politice din Bucureşti. Tânăra argeşeancă are o străbunică originară din oraşul italian Salerno, lucru important, căci la acest concurs, unic în lume, pot participa doar concurente care au cel puţin o rudă de origine italiană.

Miruna este convinsă că fără personalitate şi curaj nu poţi reuşi în viaţă şi visează să ajungă vedetă de televiziune. Este conştientă de imaginea proastă pe care o au românii în Italia, dar este convinsă că se va descurca onorabil. Frumoasa argeşeancă spune că nici prin cap nu-i trece să rămână în Italia, dacă va câştiga finala din acest an.

Miss Italia nel mondo 2008 are loc la Jesolo, lângă Veneţia. Câştigătoarea va fi desemnata de un juriu, dar ultima decizie aparţine publicului, care poate vota de acasa, prin telefon, în cursul transmisiei în direct.
Sursa: Realitatea

1 commento:

lucian farcas ha detto...

va dati seama ca o romanca nu putea sa castige in italia si daca avea toti asii in maneca...nu se poate in ziua de azi in italia romanii=victime suta la suta imi pare rau ca trebuie sa spun asta .cat despre votul telespectatorilor este o mare hotie ,nu hotarasc telespectatorii ,este o alta metoda pentru a fura banii in italia prin orice fel....salutari la toti ROMANII DIN TOATA LUMEA