La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 14 giugno 2008

Românii beau într-o săptămână cât ceilalţi europeni într-o zi


Românii beau într-o săptămână doar doi litri de apă, cât ceilalţi europeni într-o zi. Asta în condiţiile în care medicii ne recomandă cel puţin trei litri zilnic, mai ales că a venit şi canicula. Deşi ţara noastră deţine o treime din izvoarele de pe continent, consumul este încă scăzut. Doar Franţa şi Italia au potenţial mai mare de exploatare a resurselor. La noi, apa carbogazoasă reprezintă 75% din vânzări, poate şi din cauza preţului mai scăzut.

La vecinii noştrii, lucrurile stau exact invers. Apa plată este preferată. Însă medicii spun că nu avem o problemă. „Dacă suntem sănătoşi, putem bea apa care ne place. Dacă suntem deshidrataţi, putem bea şi apa de la robinet”, spune Elena Nicolau, medic nutriţionist.

Este recomandat însă un flitru cu carbon care să nu lase să treacă metalele grele, dăunătoare copiilor şi femeilor însărcinate. Oricum, e bine ca dimineaţa să lăsăm apa să curgă cel puţin 30 de secunde înainte de a o folosi. În această perioadă fierbinte, trebuie să bem 3-4 litri pe zi.

Pentru cei care suferă de ulcer, nu este recomandată apa carbogazoasă, iar cei cu hepatită cronică trebuie s-o evite pe cea care conţine fier, spun medicii. Chiar dacă cifrele arată că românii consumă mult mai puţină apă decât ceilalţi europeni, în ultimii 10 ani, piaţa apelor minerale din România a crescut constant, cu 20 la sută pe an.

Observator
Adăugat: 13 iunie 2008

Nessun commento:

Posta un commento