La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 11 giugno 2008

Imigranţii sunt des victime, nu agresori


de Cornel Toma(2008-06-10)

„Raportul general asupra drepturilor, 2008" ('Rapporto sui diritti globali, 2008) ilustrează o Italie puţin diferită de cea văzută la buletinele de ştiri. Este Italia în care şi imigranţii cad deseori victime ale şantajului, violurilor sau excrocheriilor. Raportul, a fost prezentat ieri la Roma de către autorului lui, Sergio Segio, şi a fost realizat cu sprijinul confederaţiei sindicale CGIL şi a câtorva ONG-uri.
Potrivit studiului, o firmă din cinci recurge la imigranţi pentru muncile fizice sau degradante. Nici în afara serviciului situaţia nu este mai bună. Din totalul crimelor comise în Italia, 16% au ca victime imigranţi. De asemenea, imigranţii constituie 24% din victimele violurilor şi 5,7 % din cele ale furturilor. Excrocheriile au ca victime străinii într-o proporţie de 9,9% imigranţi care au reclamat un furt din apartament.
Sursa: Adevarul

Nessun commento:

Posta un commento