La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 11 giugno 2008

Român ucis de angajatorii italieni pentru o asigurare de un milion de euro


CRUZIME Se întâmplă şi invers
11 IUNIE 2008

Un muncitor român în vârstă de 28 de ani a fost ucis de un cuplu din Verona. Motivul – românul avea o asigurare de viaţă în valoare de un milion de euro, informează cotidianul La Repubblica, citat de Mediafax. Asasinii românului Adrian Ioan Cosmin se numesc Tancredi Valerio Volpe şi Cristina Nervo şi sunt proprietarii unei firme de transport. Pentru că românul lucra fără contract la firma lor de aproximativ doi ani, patronii italieni au condiţionat intrarea acestuia în legalitate de încheierea unei asigurări de viaţă în valoare de un milion de euro.
Unicul beneficiar al asigurării este Cristina Nervo. Corpul carbonizat al românului a fost găsit la sfârşitul săptămânii trecute într-un vehicul, în localitatea Cavaion Veronese, situată în apropiere de Verona. Incidentul ar fi trebuit să pară o sinucidere, dar autopsia a demonstrat că în plămâni nu erau urme de fum. Bărbatul fusese sedat în altă parte, iar ulterior udat cu benzină şi urcat în maşină.

După un interogatoriu îndelungat, Cristina Nervo, în vârstă de 31 de ani, a recunoscut crima şi a fost plasată în arest la domiciliu pentru că are un copil de câteva luni. Concubinul ei, de 34 de ani, a fost, de asemenea, arestat. (A.I.)
Sursa: Gandul.



Nessun commento:

Posta un commento