La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 9 giugno 2008

Rromii din Italia au protestat în faţa Colosseum-ului din Roma


Rromii din toată Italia s-au adunat duminică seara, la Colosseum, în Roma, ca să protesteze. Sunt nemulţumiţi că guvernul de dreapta condus de Silvio Berlusconi şi-a îndreptat atenţia şi asupra taberelor lor de la marginea oraşelor, pe care italienii le ard. Ei au protestat şi faţă de faptul că italienii îi dispreţuiesc şi vor să-i expulzeze. Rromii au demonstrat în linişte. Au arborat pancarte pe care se putea citi „Nu xenofobiei” sau „Stop pogromurilor”.Mai multe tabere de rromi au fost incendiate, luna trecută, la periferia oraşului Napoli, după ce o tânără de etnie rromă a încercat să răpească bebeluşul unor italieni. Oamenii sunt nemulţumiţi că au devenit victime ale actelor rasiste, deşi unii muncesc cinstit în Italia.
Antena 3
Adăugat: 09 iunie 2008

Nessun commento:

Posta un commento