La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 9 dicembre 2010

Primul local destinat comunitatii romanesti din nordul Italiei

Comunitatea Romanilor din Italia, Lombardia

Romanul Gabriel Costa, de 33 de ani, conduce primul local destinat comunitatii de romani din Lombardia. Astazi, localul se numeste "Il Palko" si gazduieste cele mai romanesti petreceri din peninsula.

Pornind de la exemplul romanilor din Germania, care organizau diferite petreceri romanesti, Gabriel a hotarat sa deschida primul loc de reuniune al romanilor din Lombardia. Initiativa lui a prins aripi, si astazi, clubul este plin ochi de romanii care aleg ca petreaca alturi de conationalii lor.

Atmosfera in club este una placuta, tipic romaneasca. Clientii sunt multumiti si revin ori de cate ori este un eveniment special, sau pur si simplu, la fine de saptamana. Daca sunteti in Lombardia, sau daca aveti ocazia sa petreceti o seara in oras, nu ezitati si distrati-va la "Il Palko"

Sursa: In Strainatate

Nessun commento:

Posta un commento