La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 9 dicembre 2010

"Super Mutu", ridicat în slăvi în Italia

Luni, 06 Decembrie 2010

Adrian Mutu a revenit în forţă la Fiorentina după o pauză forţată de 2 săptămâni, provocată de o accidentare, a marcat în meciul cu Cagliari, iar evoluţia sa a extaziat presa italiană.

Mutu şi Mihajlovic s-au îmbrăţişat călduros după golul românului / FOTO: www.corrieredellosport.it / La Presse

"Super Mutu", cum a fost numit de rsnews.it după meciul cu Cagliari este lăudat la unison de presa din Italia după ce a adus victoria Fiorentinei cu Cagliari. Românul a fost considerat cel mai bun jucător de pe teren, alături de portarul advers Agazzi.

Agenţia Datasport a văzut la Mutu "o dorinţă nebună de a juca şi una şi mai mare de a înscrie", în timp ce La Repubblica a scris că românul "petrece după 319 zile", făcând referire la faptul că ultima oară marcase pentru Fiorentina pe 20 ianuarie, înainte de a fi suspendat 9 luni pentru că a fost depistat pozitiv cu sibutramină la un control antidoping.

Şi spotrevai.it a făcut referire la cele 10 luni şi jumătate de când Mutu nu a mai simţit bucuria golului, notând că aceasta a venit după "319 zile de foame". "Ştie să-şi facă meseria cum puţini ştiu. S-a întors Fenomenul", a notat sursa citată.

"Revine Adrian Mutu, revine Fiorentina", a titrat calciomercato.it.

Gazzetta dello Sport a scris că Mutu "a dăruit Fiorentinei trei puncte fundamentale", după un 2010 "oribil, cu dopaj, conflicte şi probleme legate de condiţia fizică".

Lăudat şi de Mihajlovic
Antrenorul lui Mutu, Sinişa Mihajlovic, s-a bucurat cot la cot cu românul pentru ziua perfectă de duminică. "Mutu a suferit mult în ultimele luni şi de aceea sunt foarte bucuros pentru el. În îmbrăţişarea cu Mutu am pus toată stima pentru un jucător foarte important şi care care a suferit foarte mult. Mutu este puternic, nu a spus niciodată că vrea să se lase, pentru că ştia că va reveni", a spus Mihajlovic.

La rândul său, Adrian Mutu i-a mulţumit lui Mihajlovic pentru tot sprijinul acordat în această perioadă grea pentru el: "Îmbrăţişarea cu Mihajlovici? A fost fundamental pentru mine, mi-a fost aproape şi m-a apărat în public aşa cum puţini ar fi făcut-o. A fost mare şi vreau să-i mulţumesc".

Fiorentina a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, pe Cagliari, în etapa a 15-a din Serie A, datorită unul gol marcat în minutul 52 de Adrian Mutu, cu capul, după o centrare a lui D'agostini.

Sursa: REALITATEA.NET

1 commento:

Anonimo ha detto...

Multumesc pentru un blog interesant

Posta un commento