La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 20 marzo 2009

Acte legislative şi documente referitoare la Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească

Data: 2009-03-10

La următorul link pot fi accesate acte legislative şi documente referitoare la cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească : http://www.edu.ro/index.php/articles/c777/.

Menţionăm că materialele sunt structurate pe următoarele subcapitole: “Cadrul Legislativ, “Documente specifice”, “Resurse Umane”, “Curricula Cursului”, “Manuale” şi “Contact”.

În plus faţă de informaţiile conţinute în materialele sus-menţionate, precizăm că în prezent anul şcolar se află în desfăşurare şi, în consecinţă, nu este posibilă organizarea de alte cursuri decât cele stabilite până la momentul de faţă.

Încurajăm profesorii şi asociaţiile româneşti să semnaleze Ambasadei României la Roma existenţa unor şcoli cu un număr semnificativ de copii români, care ar putea fi introduse în proiect, începând cu anul şcolar 2009-2010 (semnalările se pot face pe e-mail: mihai.ioan@roembit.org sau secretariat.ambasada@roembit.org sau pe adresa poştală a Ambasadei: Via Nicolò Tartaglia nr.36, 00197 Roma).

În funcţie de semnalările primite din teritoriu, Ambasada şi autorităţile române competente vor acţiona, la momentul pregătirii demarării unui nou an şcolar, pentru promovarea propunerilor respective pe lângă Birourile Şcolare Regionale, instituţiile responsabile cu implementarea proiectului în Italia.

În colaborare cu Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării-Institutul Limbii Române şi Ministerul Educaţiei Universităţii şi Cercetării şi Birourile Şcolare Regionale, vor fi discutate căile cele mai bune pentru realizarea unei acoperi corespunzătoare a cursurilor în teritoriu, luându-se în considerare semnalările menţionate.

Sursa: Amabasada Romaniei Roma

1 commento:

Oty ha detto...

Sal!Eu sunt de aproape 6 ani in Italia si sunt licentiata in Litere si Stiinte ale comunicarii si nu stiu in ce directie trebuie sa ma indrept pentru a gasi de lucru in domeniul meu in Torino.Am 24 ani,am terminat facultatea la Suceava in iunie 2008.Acum lucrez la Torino.Multumesc!

Posta un commento