La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 3 marzo 2009

Românii au dăruit mărţişoare italienilor


Iniţiativa de a dărui mărţişoare aprţine unui grup de români preşedinţi de asociaţii care au adus din România peste 3000 de mărţişoare pe care le-au împărţit italienilor în centrul Romei. Însemnătatea gestului au explicat-o în timpul vernisajului expoziţiei de mărţişoare artizanele cumpărate la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

„În aceste momente este important să interacţionăm direct cu italienii printr-o comunicare caldă. Ei nu trebuie să ne cunoască din ziare, ci vorbind direct cu noi pe stradă”, ne-a spus Octavian Neamu, preşedintele asociaţiei „Euromeni d’Italia”, unul dintre promotorii acţiunii.

În timpul vernisajului despre relaţiile pozitive româno – italiene au vorbit şi italienii care au purtat cu drag un mărţişor în piept. „Paradoxul este că dăruirea unui mărţişor este o tradiţie antică romană şi la Roma s-a pierdut această tradiţie, prin urmare suntem fericiţi să o regăsim cu ajutorul românilor”, ne-a precizat Walter Berardi.

Pentru că timpul nu a fost favorabil, tinerii voluntari nu au reuşit să îmbrace costume populare pentru distribuirea mărţişoarelor în pieţe. În ciuda simbolisticii, trecătorii obişnuiţi să li se ceară bani mai mult decât să li se ofere, nu s-au arătat entuziasmaţi.

Sursa: Ziare.ro

Citeste si: Mărţişoare după reţetă tradiţională pentru ieşeni

Nessun commento:

Posta un commento