La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 20 marzo 2009

Lansarea proiectului “Clubul Copiilor”


Data: 2009-03-05

Ambasada României în Italia are deosebita plăcere să lanseze proiectul “Clubul Copiilor”. Prin intermediul acestui proiect ne propunem să fim mai aproape de copiii din comunitatea românească din Italia, să-i cunoaştem mai bine şi să înţelegem dorinţele acestora. Deopotrivă, credem că este o oportunitate de a-i face să se cunoască unii pe alţii, să comunice şi să lege prietenii.

Iniţiativa se adresează tuturor copiilor din comunitatea românească din Italia, în vârstă de până la 14 ani.

Am fi deosebit de onoraţi să vă avem alături de noi în aventurile pe care le vom parcurge împreună prin activităţile “Clubului Copiilor”.

Prima acţiune din cadrul acestui proiect se numeşte „Ce îmi place cel mai mult de Paşte” şi constă într-un concurs de desene pe tema Sărbătorii de Paşte la români. Desenele copiilor vor trebui trimise până la data de 1 aprilie 2009, pe adresa Ambasadei României în Italia, via Nicolo Tartaglia n. 36, 00197, Roma. Copiii sunt rugaţi să menţioneze pe plic - Pentru concursul „Ce îmi place cel mai mult de Paşte” -, iar în plic să precizeze pe o pagină separată numele, instituţia de învăţământ unde urmează cursuri, localitatea unde locuiesc şi datele de contact (numărul de telefon sau adresa de e-mail ale părinţilor).

Cele mai frumoase lucrări vor fi selecţionate şi vor fi expuse în cadrul unei expoziţii găzduite de prestigioasa Accademia di Romania din Roma, în perioada 9-24 aprilie 2009. Autorii lucrărilor vor fi invitaţi să participe la vernisaj, alături de părinţii şi prietenii lor. Vor fi acordate, pentru primele trei locuri, premii şi diplome. De asemenea, lucrările vor putea fi vizionate on-line, pe site-ul Ambasadei României în Italia, în cadrul unei ferestre web special dedicate acestui eveniment.

Ambasada României în Italia va comunica în timp util activităţile ulterioare prevăzute a avea loc în contextul proiectului “Clubul Copiilor”.

Vă mulţumim pentru interes şi pentru participare!

Sursa: Ambasada Romaniei Roma

Nessun commento:

Posta un commento