La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 10 marzo 2009

Românii care au salvat o italiancă de la viol, medaliaţi


Autor: Anca Mihai
Data: 9 mar 2009

Pentru că au salvat o italiancă de la viol, doi români au fost medaliaţi de primarul orăşelului Gaeta. Fiecare a primit o medalie de merit pentru fapta sa deosebită. Conaţionalii noştri au fost felicitaţi pentru schimbarea de imagine pe care au adus-o comunităţii româneşti din localitate.

Andrei (stânga) şi Claudiu, tată şi fiu, au riscat înjunghierea pentru a slava o italiancă din mâinile unui agresor marocan Foto: ANCA MIHAI

Claudiu Patache (41 de ani), din Oneşti, şi fiul lui, Andrei (18 ani), au salvat o italiancă de 24 de ani din oraşul Gaeta, dintr-o întâmplare care se putea sfârşi tragic. Aflată la jumătatea distanţei între Roma şi Neapole, staţiunea maritimă Gaeta nu trăieşte în fiecare zi astfel de întâmplări. Fapta românilor a impresionat autorităţile locale şi, la două zile de la întâmplare, conaţionalii noştri au fost medaliaţi de primarul Antonio Raimondi.

Au riscat viaţa

Claudiu şi Andrei se aflau vineri seara într-un fast food de pe malul mării Tirreniene, când un marocan s-a năpustit asupra fetei, făcându-i avansuri. Andrei a intervenit pentru fata pe care o cunoştea din vedere, dar s-a ales cu doi pumni.

Pentru că presiunile asupra fetei au continuat, Andrei a încercat să imobilizeze agresorul, dar acesta a scos o lamă ascuţită din buzunarul de la spate şi l-a atins pe faţă pe român. Claudiu a sărit în apărarea fiului său şi marcanul i-a învineţit ochiul stâng. În timpul luptei toţi, clienţii fast food-ului au ieşit şi i-au lăsat pe români să se descurce. Cei doi au reuşit să îl imobilizeze pe agresor după ce acesta s-a împiedicat de o sticlă şi a căzut pe podea.

Ştirea despre fapta românilor a făcut înconjurul Italiei şi cei doi români au fost invitaţi la talk-show-ul „Porta a Porta” difuzat de Rai Uno.

Sursa: Adevarul.

Nessun commento:

Posta un commento