La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 14 marzo 2009

Poeta Nina Cassian, invitata lunii martie a Institutului Român de Cultură de la Veneţia


Vineri, 13 Martie 2009

Nina Cassian este invitata lunii martie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. "Bistrot de Venise", unul din punctele de întâlnire a elitei artistice veneţiene, va găzdui un eveniment poetic românesc marţi, 17 martie.

Nina Cassian, o personalitate remarcabilă, nu de puţine ori controversată şi contestată, cu o revenire spectaculoasă în peisajul literaturii contemporane din România odată cu apariţia volumelor "Spectacol în aer liber" şi "Confidenţe fictive", este protagonista întâlnirii de la "Bistrot de Venise".

Poeta va merge la Veneţia, după ce a fost desemnată poetul lunii februarie de către emisiunea "Dagens dikt"("Poemul zilei") a canalului P1 al Radiodifuziunii suedeze, în urma iniţiativelor de promovare ale Institutului Cultural Român de la Stockholm.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul strategiei culturale care se desfăşoară pe parcursul anului 2009 în nordul Italiei sub genericul "Amprente culturale româneşti".

Anita Natascia Bernacchia, beneficiară a unei burse ICR pentru tineri traducători va participa la manifestare şi va traduce, în premieră în limba italiană, din opera poetică a Ninei Cassian.

Proiectul se bucură de susţinerea financiară a Institutului Cultural Român.

Sursa: Realitatea.net

Nessun commento:

Posta un commento