La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 14 giugno 2009

265 de oi, ucise pe loc de un fulger. Ciobanii au scăpat, ca prin minune


265 de oi, ucise pe loc de un fulger. Ciobanii au scăpat, ca prin minune

Aproape 300 de oi au murit carbonizate în Muntele Muma din Judeţul Sibiu. Joi noapte, turma s-a aciuat pe lângă un copac să se ascundă de furtună. Trăsnetul le-a omorât pe toate. Doar ciobanii au scăpat cu viaţă.

Ciobanii au povestit că joi noapte a început să plouă torenţial. Oamenii s-au culcat la pământ sub copaci, iar mioarele s-au grupat sub un brad. Trăsnetul a răpus într-o secundă 265 de oi şi un câine.

Unul dintre ciobani a fost atins de fulger şi s-a ales cu câteva arsuri uşoare la o mână. Autorităţile locale din Tălmaciu şi proprietarii animalelor au adunat vineri leşurile în camioane. Le-au coborât din vârful muntelui pentru ca acestea sa fie preluate de PROTAN. Valoarea pagubei ar putea ajunge la 100.000 de lei.



Sursa: Observator

Nessun commento:

Posta un commento