La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 29 giugno 2009

Romii vor să îşi schimbe titulatura în "indiromi", pentru a nu mai afecta imaginea României în lume


Sambata, 27 Iunie 2009

Reprezentanţii romilor vor ca titulatura de "rom" să fie înlocuită cu cea de indirom, "pentru a nu mai afecta imaginea României, din cauza infracţiunilor comise de unii romi", urmând ca o decizie să fie luată în cadrul unei conferinţe la Strasbourg, a declarat Dorin Cioabă.

"Vrem să ne debarasăm de această denumire, rom, pentru a nu mai fi acuzaţi de autorităţile din România că facem uz de numele ţării. Nu vrem să mai fim noi oaia neagră, să ni se spună că doar romii fac nenorociri prin afara ţării", a declarat corespondentului NewsIn, Dorin Cioabă, fiul regelui romilor Florin Cioabă.

Acesta a adăugat că a fost deja înfiinţată "Asociaţia Indirom", urmând ca această propunere să fie discutată în cadrul unei conferinţe de la Strasbourg de săptămâna viitoare.

"Sperăm ca la noua asociaţie să adere toate organizaţiile, iar ulterior demunirea de indirom să fie recunoscută în actele oficiale. Am ales această denumire pentru că noi ne tragem din India şi nu vrem să mai fie făcută vreo legătură cu România sau oraşul Roma", a precizat Dorin Cioabă.

Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento