La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 11 giugno 2009

Unirea Urziceni este campiona României


Istorie După un 1-1 pe teren propriu în meciul cu Steaua

Unirea Urziceni este campiona României - GALERIE FOTO - VIDEO
de Adrian MACARIE 11 IUNIE 2009

•Cele două echipe merg împreună în cupele europene, dar în vreme ce ialomiţenii au asigurat un loc în grupele Ligii Campionilor, Steaua joacă în preliminariile Europa League

•CFR Cluj şi FC Valsui sunt celelalte două echipe care merg în Europa League în vreme ce Timişoara şi Dinamo aşteaptă decizia TAS pentru a şti unde joacă în sezonul viitor al cupelor europene

Unirea Urziceni, echipa care reprezintă în Liga I un oraş cu numai 17.000 de locuitori, este noua campioană a României. Ialomiţenii, antrenaţi de Dan Petrescu, au terminat la egalitate, 1-1, meciul de pe teren propriu cu Steaua, rezultat care le asigura titlul şi locul de Liga Campionilor indiferent de rezultatul din meciul FC Braşov – FC Timişoara şi indiferent de decizia pe care o va lua TAS în cazul celor de la Timişoara.
Oricum, şi dacă pierdea în faţa Stelei, Unirea tot era campioană, pentru că FC Braşov, echipa antrenată de selecţionerul Răzvan Lucescu, a câştigat acasă cu 1-0, rezultat care anulează orice şansă la titlu bănăţenilor. Dar, echipa din Timişoara are o şansă să prindă locul doi în clasament şi să meargă în preliminariile Ligii Campionilor dacă primeşte înapoi cele şase puncte de la TAS, situaţie în care Dinamo cade pe locul trei şi va juca doar în Europa League.

FC Vaslui a scos Craiova din Europa

Universitatea Craiova, echipa care, aparent, avea cea mai uşoară misiune în a-şi asigura un loc de cupă europeană – avea nevoie de un egal pe teren propriu cu FC Vaslui – a „sărit” din schemă după ce a pierdut pe teren propriu. Moldovenii au câştigat cu 1-0 şi au prins un loc de Europa League, terminând actuala ediţie de campionat pe un incredibil loc 5.

Incidente la Piteşti

În două meciuri s-au înregistrat rezultate uluitoare pentru nivelul Ligii I. La Piteşti, FC Argeş a câştigat cu 5-2 meciul de pe teren propriu cu Dinamo, iar FC Otopeni a spulberat cu 6-0 pe Farul Constanţa. La Piteşti, meciul a fost întrerup câteva minute dupe ce dinamovistul Zicu a egalat pentru că suporterii „câinilor roşii” au rupt gardurile de protecţie şi au pătruns pe teren, atacându-i pe fotbaliştii antrenaţi de Mircea Rednic. Niculescu şi Dănciulescu, doi dintre cei mai iubiţi fotbalişti dinamovişti, au mers în peluză pentru a potoli spiritele, iar forţele de ordine au intervenit prompt, reuşind să îi reţină pe fanii intraţi în teren.

Rezultate complete din ultima etapă a Ligii I

Universitatea Craiova - SC Vaslui 0-1

Au marcat: Wesley '12

Gloria Buzău - Gloria Bistriţa 2-1

Au marcat: Mansour '13, Fl. Sandu '69 / Azevedo '51

Rapid - Politehnica Iaşi 2-2

Au marcat: Spadacio '54, Herea '62 / Ivelija '13 - autogol, Ad. Cristea '22

Unirea Urziceni - Steaua Bucureşti 1-1

Au marcat: Rusescu '54 / B. Stancu '46

FC Argeş - Dinamo 5-2

Au marcat: Cazan '13, Ad. Iordache '45+6, Dulcea '52, '58, Doman '89 / Zicu '30, Cl. Niculescu '90+3

FC Braşov - FC Timişoara 1-0

Au marcat: Hadnagy '88

Pandurii Târgu Jiu - Oţelul Galaţi 1-0

Au marcat: Vasilache '4 penalti

Gaz Metan Mediaş - CFR Cluj 2-0

Au marcat: Bud '47, Eric '87

CS Otopeni - Farul Constanţa 6-0

Au marcat: V. Iacob '4, '32, '50, V. Negru '55, Pană '70, Drăghici '80,

Clasamentul final al Ligii I

1. Unirea Urziceni 70 p
2. Dinamo Bucureşti 65
3. FC Timişoara*61
4. CFR Cluj 59
5. SC Vaslui 57
6. Steaua Bucureşti 56
7. Universitatea Craiova 56
8. Rapid Bucureşti 55
9. FC Braşov 55
10. FC Argeş 44
11. Pandurii Târgu Jiu 43
12. Oţelul Galaţi40
13. Gloria Bistriţa 38
14. Politehnica Iaşi 37
15. Gaz Metan Mediaş 36
16. Farul Constanţa 30
17. CS Otopeni 22
18. Gloria Buzău 17

* FC Timişoara a fost penalizată cu 6 puncte de FIFA, decizia în cazul său urmând să fie anunţată, joi, de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.






Sursa: Gandul.


Unirea campione in Romania
Mercoledì, 10 Giugno 2009
di Paul-Daniel Zaharia da Bucarest

Dan Petrescu (AFC Unirea Urziceni)

L'AFC Unirea Urziceni vince per la prima volta il campionato in Romania pareggiando 1-1 contro l'FC Steaua Bucureşti all'ultima giornata di campionato. La squadra di Dan Petrescu giocherà quindi nella fase a gironi della UEFA Champions League.

Successo a sorpresa
Dopo il successo del CFR 1907 Cluj della scorsa stagione, il titolo rumeno non torna nella capitale Bucarest nemmeno quest'anno. Urziceni – 17.000 abitanti - è la seconda città con meno abitanti ad avere una squadra nella massima serie in Romania.

Fonte: Uefa

Nessun commento:

Posta un commento