La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 14 giugno 2009

Ce-i trebuie unui român ca să fie fericit?


Vineri, 12 Iunie 2009

Ce-i trebuie unui român ca să fie fericit? 0 maşină de lux, o plasmă sau bijuterii. Asta spre deosebire de vecinii din vest pentru care sentimentele de fericire se leagă mai degrabă de timp şi familie. Datele apar într-un studiu GFK.

Aproape jumătate dintre românii chestionaţi, mai exact 47%, au declarat că sunt fericiţi dacă reuşesc să-şi cumpere cele mai noi aparate electronice pentru locuinţă. Îmbrăcămintea, accesoriile şi bijuteriile sunt şi ele la mare căutare. Pentru 39% dintre români, acestea sunt foarte importante pentru a le aduce zâmbetul pe buze.

Pentru alţi 27% dintre români cheia succesului personal constă într-o maşină de lux sau în cumpărarea unui al doilea autoturism. Studiul mai relevă faptul că tot mai mulţi români vor să cumpere doar produse care aparţin unor mărci consacrate.

Specialiştii spun că motivele de fericire ale românilor sunt cu mult diferite faţă de cele ale vesticilor. Dacă la noi fericirea se măsoară în bani, europenii din Vest pun preţ pe timp liber, acces la cultură sau viitorul copiilor.

O mare parte a românilor însă nu îşi pierd vremea cu asta. Ei sunt prea preocupaţi de carieră. Pentru 72% dintre români aceasta ocupă un loc foarte important în viaţă. În lume însă, procentul este sub 60%. Studiul GfK a fost realizat pe un eşantion de 950 de persoane din mediul urban, cu vârsta peste 18 ani.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento