La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 17 giugno 2009

Doi copii italieni, salvaţi de doi bihoreni


Autor: Georgiana Anghel
Data: 17 iun 2009

Aflaţi în concediu în Italia, Şerban şi Florin au sărit în ajutorul micuţilor. Jurnalistul Şerban Carţiş (37 de ani) se afla sâmbătă în concediu cu familia şi cu nişte prieteni, în Italia, la mare, în oraşul Lignano Sabbiadoro.

Şerban Carţiş (stânga), alături de prietenul său, Florin Creţu, pe plaja pe care a avut loc incidentul

Luni, în jurul orei 20.00, ora României, românii se aflau pe plajă. Salvamarul plecase, însă înainte i-a cerut unui bărbat aflat în mare să iasă, fiind periculos, din cauză că aceasta era agitată. Doi copii (de 10 şi 14 ani), care se aflau cu mama lor pe plajă au ieşit cu salteaua pe mare.

„În zona în care facem noi plajă există un restaurant, care are o terasă deasupra mării şi sunt nişte piloni care susţin restaurantul. Acolo, curentul este mai puternic. Curentul i-a tras pe copii către clădirea respectivă”, povesteşte corespondentul Pro TV. El spune că soţia lui este cea care a văzut cum cei doi copii au fost prinşi de un val şi răsturnaţi de pe saltea.

Piloni periculoşi

Copiii au fost atraşi de curent sub pilonii unui restaurant

„Marea le-a luat salteaua, ei ştiau să înoate, dar erau prea speriaţi. Nu reuşeau să iasă de sub piloni, iar de ei nu se puteau prinde pentru că sunt foarte tăioşi, te taie efectiv dacă te atingi de ei”, spune jurnalistul.

Primul care a sărit în mare a fost prietenul ziaristului, Florin Creţu (32 de ani), director adjunct la Electrica Aleşd. Şerban povesteşte că prietenul lui a ajuns primul la copii şi a încercat să-i prindă pe amândoi deodată şi să-i tragă de sub piloni.
Însă, din cauză că erau speriaţi, copiii l-au băgat sub apă, iar bărbatul s-a lovit şi i s-a făcut rău. Aşa că jurnalistul orădean a sărit în ajutorul micuţilor.

Prima dată l-a prins pe cel mai mare, care striga întruna să-i salveze frăţiorul. „Am reuşit să-i duc până într-o porţiune în care ajungeau cu picioarele pe nisip”, spune Şerban. Potrivit ziaristului, copiii sunt teferi, s-au ales cu câteva zgârieturi.
Când a ieşit din mare, mama copiilor le-a mulţumit celor doi români în germană, crezând că sunt nemţi.

Ea a fost foarte surprinsă când a aflat că cei doi sunt români. Şerban mai spune că a fost şocat să vadă cum toţi cei prezenţi pe plajă sau la restaurant au privit întreaga scenă fără să încerce să-i salveze pe micuţi.

Cine sunt cei doi români

Şerban Carţiş este corespondent la staţia locală ProTV din 2005. Până atunci nu a mai lucrat în presă. A transmis corespondenţe Infopro, Mediafax, Sport.ro etc.

Este căsătorit şi are un copil de patru ani. Prietenul lui, care a participat la acţiunea de salvare, Florin Creţu, are 32 de ani şi este director adjunct la filiala Electrica din Aleşd.

Sursa: Adevarul.

Nessun commento:

Posta un commento