La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 8 giugno 2009

Fluturaşi cu un bolnav român fictiv, distribuiţi în oraşul Milano


Joi, 04 Iunie 2009

Fals cu parfum umanitar pe străzile din Milano, dezvăluit de cotidianul Corrire della Sera. Trecătorilor le-au fost distribuiţi sute de fluturaşi prin care se solicită ajutor pentru un copil român bolnav de leucemie.

"Matei are numai doi ani şi are leucemie. Are nevoie de un tratament foarte costisitor pentru a se vindeca. Dacă ai sufletul bun, te rog ajută-ne cu cât poţi", scrie pe fluturaşul răspândit în Milano, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Pe bucata de hârtie se află şi numele unui medic şi adresa acestuia. Totul este însă un fals.

Contactată telefonic, doctoriţa Violeta Ilie spune că nu ştie cine este copilul şi, oricum, nu are printre pacienţi niciun bolnav de leucemie. "Probabil că au luat un nume la întâmplare de pe listele medicilor din România, dar nu ştiu cine a făcut acest lucru", a declarat doctoriţa.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento