La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 8 giugno 2009

Claudia Cardinale şi Florin Piersic, premiaţi pentru întreaga carieră


TIFF: Claudia Cardinale şi Florin Piersic, premiaţi pentru întreaga carieră
07 iunie 2009
Foto: claudiacardinale.info

Cei mai mulţi au văzut-o doar în filme, alţii au cunoscut-o la marile festivaluri de film, însă puţini au avut ocazia să afle chiar de la ea care e cheia succesului. Zeci de jurnalisti şi cineaşti au ascultat-o, la Cluj-Napoca, pe Claudia Cardinale.

Invitată de onoare a TIFF-lui, actriţa a primit, în cadrul galei de premiere, premiul pentru întreaga carieră.

Claudia Cardinale a primit, la Gala Festivalului Internaţional de Film Transilvania premiul pentru întreaga carieră, oferit unei personalităţi din cinematografia europeană.

Actriţa, în vârstă de 75 de ani, şi-a amintit cu drag de vremea în care a început să facă filme. De altfel, Claudia Cardinale considera că cinematograful de atunci era un vis, pe care acum televiziunea l-a tranfsormat într-o afacere. Însă cinematografia a fost lucrul care a salvat-o.

Cu toate că nu a apucat să vadă filmele regizorilor români care au fost premiate la Cannes, Claudia Cardinale şi-a propus să le vizioneze imediat ce ajunge acasă.

Cât despre Florin Piersic, cel căruia i-a acordat premiul pentru întreaga carieră, actriţa a ţinut să precizeze că i-a remarcat simţul umorului şi fluenţa verbală.

Înainte de a pleca către aeroport, actriţa a luat masa într-un cadru restrâns, unde a discutat cu un mare admirator al ei, patronul localului cu specific italian.

Claudia Cardinale a primit, la Gala Festivalului Internaţional de Film Transilvania premiul pentru întreaga carieră, oferit unei personalităţi din cinematografia europeană.

Sursa: Antena 3

Nessun commento:

Posta un commento