La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 23 giugno 2009

Sistem de verificare în timp real a datelor personale ale cetăţenilor români din străinătate

21.06.2009
Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a susţinut astăzi, 21 iunie, la sediul MAE, o conferinţă de presă privind introducerea unui sistem care facilitează verificarea în timp real a datelor personale ale cetăţenilor români din străinătate. În cadrul conferinţei a avut loc şi o simulare a mecanismului care permite implementarea acestei facilităţi.
Noul sistem de verificare a datelor personale în timp real este realizat de Ministerul Afacerilor Externe în colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor şi reprezintă un pas important în reforma serviciilor consulare prestate în beneficiul românilor de peste graniţă.
„De la 1 iulie, Ministerului Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români din străinătate un sistem modern de verificare a datelor personale în timp real. Este un pas important în reforma serviciilor consulare prestate în beneficiul românilor de peste graniţă”, a declarat Cristian Diaconescu.
Transcriere;
Comunicat;

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe.


Verificarea datelor personale ale românilor din străinătate se va face în timp real de la 1 iulie

21 iunie 2009
Foto: Antena 3

De la 1 iulie confirmarea permiselor de conducere şi a titlurilor de călătorie cerute de românii din străinătate se va face în timp real. Ministerul de Externe a pus la punct un sistem de verificare a datelor cu caracter personal de către oficiile consulare româneşti. Concret, până acum confirmarea în legătură cu permisele de conducere dura chiar şi o lună. Pe baza acestui sistem, problemele se pot rezolva într-o zi. Ministrul de Externe Cristian Diaconescu dă asigurări că sistemul este securizat, iar datele personale sunt protejate.



Sursa: Antena 3

Nessun commento:

Posta un commento