La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 9 giugno 2009

Tarifele în roaming, reduse din iulie

Paul Barbu
Marţi, 09 Iunie 2009

Noile reglementări cu privire la serviciile de roaming, care vor intra în vigoare de la 1 iulie, au fost adoptate ieri de consiliul de miniştri al Uniunii Europene (UE).

Regulile vor duce la ieftinirea mesajelor text şi a traficului de date în roaming pe teritoriul celor 27 de state UE, reducând astfel facturile clienţilor pe roaming cu circa 60%. „Noile reglementări europene în materie de roaming vor duce la noi reduceri ale facturilor, de până la 60% pentru serviciile de roaming începând cu 1 iulie”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene (CE).

Noul regulament garantează că tarifele plătite de consumatori nu vor depăşi 11 eurocenţi (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj scris către o altă ţară situată pe teritoriul UE. Diminuare substanţială pentru internetul în roaming Pachetul reglementează tarifele angro pentru traficul de date (navigare, descărcare şi transmitere de date pe internet) în regim de roaming.

Astfel, tarifele angro pentru traficul de date în roaming va fi plafonat, de la 1 iulie, la 1 euro/megabyte, faţă de media acutală de 1,68 euro/megabyte, precizează CE. Operatorii telecom trebuie să factureze la secundă apelurile în roaming.

Sursa: Evenimentul Zilei.

Nessun commento:

Posta un commento