La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 8 giugno 2009

România, pe locul 6 în topul atragerii investiţiilor străine

CLASAMENT
06 IUNIE 2009

Tot mai puţini străini investesc în România sau decid să îşi amâne deocamdată proiectele investiţionale din ţara noastră. Potrivit unui top european realizat de Ernst&Young (E&Y), România a atras anul trecut doar 145 de proiecte de investiţii străine directe, în scădere uşoară comparativ cu anul precedent. Astfel, ţara noastră s-a clasat în 2008 pe acelaşi loc 6 într-un top european privind atractivitatea pentru investiţii, la fel ca şi în 2007. Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania şi Polonia sunt statele care devansează România în clasamentul realizat de E&Y. Aceeaşi sursă relevă faptul că ponderea proiectelor atrase de ţara noastră, din totalul european, este limitată la numai 4%, în timp ce liderul clasamentului, Marea Britanie, se poate lăuda cu 16% din totalul investiţiilor străine directe din 2008, iar Franţa cu 14%. (L.V.)

Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento