La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 26 giugno 2009

Peste 2.000 de tineri români de peste hotare vor veni în tabere organizate de MAE în România


Miercuri, 24 Iunie 2009

Peste 2.000 de tineri cu orginie română din ţări ca Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, Spania, Italia sau Israel vor participa în această vară la taberele de şapte zile organizate de MAE la Sulina, Poiana Pinului, Eforie Sud şi 2 Mai, în cadrul unui program ce va fi lansat joi.

Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din Ministerul de Externe va lansa joi, la Farul Vechi din Sulina, programul de tabere pentru tinerii de origine română din comunităţile româneşti de peste hotare, denumit generic ARC. Din partea MAE va participa secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac, anunţă un comunicat al instituţiei.

În cadrul programului ARC, în această vară, peste 2.000 de tineri de origine română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Albania, Croaţia, Grecia, Austria, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Israel şi Autoritatea Naţională Palestiniană vor avea parte de o vacanţă de şapte zile în România.

Programul ARC se desfăşoară în cinci serii, în centrele de agrement pentru tineret din Sulina, Poiana Pinului, Eforie Sud şi 2 Mai. Tinerii care participă la aceste tabere sunt elevi, studenţi sau membri ai organizaţiilor româneşti de peste hotare. În prima serie, cea de la Sulina, vor fi găzduiţi timp de o săptămână 150 de elevi şi profesori ai şcolilor româneşti din Dubăsari, Râbniţa, Tighina şi Tiraspol, localităţi din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

În luna august, la Eforie Sud, finalul programului ARC va fi marcat prin organizarea celei de-a IV-a ediţii a Şcolii de Vară “Comunităţi româneşti şi identitate europeană” la care vor participa 500 de tineri etnici români din comunităţile româneşti din vecinătate, Uniunea Europeană şi Orientul Mijlociu.

Programul de tabere ARC este o iniţiativă a Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAE, derulată în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento