La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 15 luglio 2010

Noua filiala a Asociatiei SI.RO. in provincia Enna, Sicilia

Catania,
15 iulie 2010

In cadrul reuniunii de ieri, 14 iulie 2010, a Comitetului Director al Asociatiei Siculo – Romena e con il resto del mondo Onlus ( SI.RO. Onlus), Prof. Giovanni FALSONE, Presedintele SI.RO. a acordat o atentie deosebita provinciei Enna, care astazi gazduieste 15.000 de romani. Comunitatea romana a gasit in doamna Dorica ORZAN o femeie capabila sa isi ia angajamentul, alaturi de multi alti cetateni romani si italieni, in vederea constituirii SI.RO. della provincia di Enna Onlus, cu sediul la Calascibetta, intr-un sediu primit din partea municipalitatii.

Totodata, anuntam cu bucurie, ca insasi Curia din Caltanissetta si-a oferit disponibilitatea, punand la dispozitia comunitatii ortodoxe doua biserici, dintre care una in orasul Enna si una in Calascibetta.

In cadrul inaugurarii noului sediu SI.RO, au fost prezenti:

Presedintele SI.RO., care a efectuat demersurile necesare constituirii SI.RO. Enna Onlus in scopul ajutarii comunitatii romane, dar si a celei italiene din provincia Enna
Administratorul desemnat, doamna Anca POLMOLEA
Doamna Dorica ORZAN, Presedintele SI.RO. della provincia di Enna Onlus si Avocatul Giuseppe LO VETRI, Vicepresedintele noii Asociatii.
Din partea municipalitatii au fost prezenti: Viceprimarul si Consilierul municipal care se ocupa de serviciile sociale
De asemenea, vestea înfiintarii noii Asociatii care sa ajute populatia nevoiasa din zona a incurajat participarea la eveniment a unor grupuri numeroase de sicilieni si de romani pe care Sicilia ii gazduieste.

Inaugurarea SI.RO. Enna Onlus a oferit totodata prilejul desfasurarii unei expozitii in stil romanesc, care s-a dovedit a fi foarte apreciata de catre publicul spectator. Exponatele au fost dintre cele mai alese: icoane sfintite, covoare traditionale si obiecte din ceramica si lemn, caracteristice artizanatului romanesc.

Doamna Dorica ORZAN, Presedentele noii SI.RO. Enna Onlus, a adresat cuvinte de multumire tuturor celor care, prin profesiile lor - medici, avocati, profesori – dar si prin manifestarea calitatii de cetateni responsabili, si-au luat angajamentul de a promova noua Asociatie SI.RO. la nivelul provinciei Enna.

La finalul reuniunii, Presedintele SI.RO. Onlus, prof. Giovanni FALSONE a anuntat constituirea, in urma numeroaselor solicitari venite din cadrul provinciilor siciliene, a Federatiei Asociatiilor Siculo – Romene e con il resto del mondo din Sicilia. De asemenea, prof. FALSONE a tinut sa aduca la cunostinta publicului prezent constituirea cooperativei ACTE Cooperativa Sociale, care are ca scop facilitarea introducerii in campul muncii a prestatorilor de servicii si a artizanilor italieni si straini. Activitatea cooperativei va fi facuta publica in mod oficial in cadrul unei conferinte de presa care va fi anuntata in curand de catre reprezentantii SI.RO.


Asociatia SI.RO. SICULO ROMENA E CON IL RESTO DEL MONDO, organizatie non-guvernamentala si non-profit (ONG / it. ONLUS), a luat fiinta in data de 7 noiembrie 2006. Asociatia a fost constituita in scopul de a oferi asistenta imigrantilor proveniti din Romania si “din restul lumii”, asa cum o arata insasi denumirea Asociatiei.

Presedintele Asociatiei, prof. Giovanni Falsone, este si initiatorul si promotorul acestui proiect. Ideea de a infiinta o asociatie pentru ajutorarea romanilor i-a venit profesorului Falsone dupa ce a cunoscut in Italia multi romani in dificultate. “Prof. Falsone este mai roman decat noi toti”, potrivit exprimarii unuia dintre membrii nostri de nationalitate romana.

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact este:
Georgeta DAVID
Reprezentant in relatia cu media in Romania
Tel.: + 40747 533 887
E-mail: siro_06@yahoo.it

1 commento:

Anonimo ha detto...

un altra associazione per mascare certe cose, e dove a trovato prof. falsone tutte queste persone..... senza parole
cari rumeni le chiese non sono ortodosse rumene sono del stile russo ( stilisti) atenzioene!

Posta un commento