La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 22 luglio 2010

Românii lasă Spania şi Italia pentru joburile din Germania, Grecia şi Cipru


Spania şi Italia pierd teren în topul destinaţiilor preferate de românii care aleg să muncească în străinătate. În 2010, cei mai mulți români au preferat Germania, Grecia şi Cipru.Cei mai mulţi dintre românii care au plecat la muncă în afara țării, în primele șase luni ale acestui an, au ales Germania, potrivit unei statistici realizate de site-ul de recrutare Tjobs. Astfel, peste 10.600 de români au semnat contracte de muncă în Germania pe trei, şase luni sau un an. Românii primesc salarii cuprinse între 400 şi 600 de euro în Grecia şi Cipru.
Grecia şi Cipru au fost următoarele destinaţii preferate de români, în aceste ţări au plecat să lucreze 6.900 şi respectiv 5.700 de persoane. Un număr de peste 5.000 de români au ales Anglia şi 3.300 au plecat la muncă în Franţa.
Majoritatea (peste 10.500) celor care au obţinut un job într-o altă ţară s-au angajat în construcţii. Un număr de peste 8.100 de persoane au plecat să lucreze în sectorul medical şi un număr similar în restaurante.
Totuși, românii nu au renunțat la cele două destinații, de la începutul anului și până în prezent, în Italia au plecat 4.600 de români, în timp ce în Spania doar 3.300.
Sursa: Realitatea.net

Nessun commento:

Posta un commento