La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 6 gennaio 2011

Românii nu mai caută locuri de muncă în Italia şi Spania

06 ian 2011
Vremea căpşunarilor a apus! Românii care vor să muncească în străinătate preferă Marea Britanie şi Germania, în detrimentul Italiei şi Spaniei.

Potrivit unei cercetari realizate de platforma de recrutare Tjobs, în top 10 al ţărilor pentru ale caror oferte de angajare s-au trimis cele mai multe CV-uri, Marea Britanie e pe primul loc, urmată de Germania şi Franţa. Nou intrate în clasament sunt Cehia şi Danemarca.

Cât despre domeniile în care s-au trimis cele mai multe aplicaţii pentru angajare, romanii sunt interesaţi pentru agricultură si silvicultură, urmat de construcţii, industrie, hoteluri şi turism. A scăzut, în schimb, numărul celor care au aplicat pentru un loc de muncă în domeniile curăţenie/intretinere, îngrijire copii sau pentru munci necalificate. Totuşi, la începutul acestei luni, portalul Tjobs avea circa 14.000 de locuri de muncă în străinatate, aproape la jumătate faţă de oferta lunilor anterioare, disponibile în 34 de ţări.

Unul din cinci joburi disponibile sunt disponibile în domeniul medical si sanitar, majoritatea acestora din Marea Britanie. Se pare că nu degeaba s-au reorientat românii spre alte ţări pentru a-şi căuta un loc de muncă. În 2010, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, românii au trimis acasă aproximativ 4,5 miliarde dolari, cu 9% la mai puţin ca în 2009 şi cu aproape jumătate mai puţin în 2008, când erau la mare căutare căpşunarii.

Sursa: REALITATEA.NET

1 commento:

Anonimo ha detto...

toti italieni au devenit rasisti si trateaza romanii ca pe niste gunoaie

Posta un commento