La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 17 gennaio 2011

Victor Ponta a semnat un acord între PSD şi Partidul Democrat din Italia


17 ian 2011

Victor Ponta a semnat la sfârşitul săptămânii trecute, la Roma, un acord între Partidul Social Democrat din România şi Partidul Democrat italian, potrivit unui comunicat de presă. Este pentru prima dată când se stabileşte o astfel de înţelegere între un grup politic român şi unul italian.

Victor Ponta şi omologul său italian, Pier Luigi Bersani, au semnat un acord de colaborare / FOTO: psd.ro

"Această înţelegere a fost stabilită pentru a oferi românilor din Italia posibilitatea de a candida din partea partidului omolog italian şi de a se implica în acest mod în viaţa politică. Existenţa unor reprezentanţi români în politica democrată din Italia va reabilita situaţia conaţionalilor noştri, datorită unei colaborări directe şi sigure", se arată în comunicatulde presă.

"Ţinând cont de modul în care imaginea românilor a avut de suferit în ultimii ani în peninsulă, prezenţa românilor într-un partid italian va duce la o schimbare radical pozitivă în ceea ce priveşte viitorul conaţionalilor noştri", potrivit comunicatului PSD.

"Românii din Italia au nevoie de acest tip de sprijin, iar parteneriatul încheiat cu Partidul Democrat din Italia îmi dă speranţe pentru viitor. Vom continua să fim prezenţi aici, pentru a ajuta la schimbarea în bine a vieţii românilor care au plecat să muncească în Europa. Ce am început în Italia vom continua şi în alte ţări", a declarat Victor Ponta, preşedinte PSD.

Sursa: Realitatea.net

1 commento:

Superenalotto combinazioni ha detto...

Iata 12 motive pentru care Traian BASESCU a meritat votul nostru si postul de Presedinte al tuturor romanilor: 1. Romania a intrat in UE la 1 ianuarie 2007. 2. A introdus cota unica de 16%. 3. Anchetarea actualilor si fostilor ministri de catre autoritatile judiciare e o realitate. 4. Presa este libera. 5. A introdus votul uninominal. 6. A condamnat comunismul si a scos dosarele la lumina. 7. Recorelarea pensiilor. 8. Intinerirea serviciilor secrete si numirea directorilor SIE si SRI din randul partidelor aflate in opozitie. 9. A ajutat la democratizarea Republicii Moldova. 10. Politica externa: proiectele Irak, Kosovo, Rep. Moldova, Marea Neagra, Dunarea, NABUCO. 11. A format Comisii Prezidentiale care au intocmit solutii de reforma in stat prezentate in Parlament si in Guvern. 12. Nu a facut compromisuri netransparente si a ramas fidel romanilor care l-au votat Presedinte. TRAIAN BASESCU, GARANTAT POPORUL ROMAN. Reformarea statului roman continua!!!! Si arestarile!! Organismele statului de drept au inceput sa revina la viata?

Posta un commento