La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 30 gennaio 2011

Scandal în Italia după ce Garda Financiară va purta cămăşi "din ţara lui Dracula"

Marţi, 25 Ianuarie 2011

Formaţiunea xenofobă Liga Nordului, care face parte din coaliţia guvernamentală din Italia, a criticat dur obţinerea de către o firmă din România a unui contract pentru furnizarea de cămăşi agenţilor Gărzii Financiare italiene, informează ediţia online a agenţiei AgenParl.
Contractul obţinut de o firmă din Bârlad pentru a distribui cămăşi gărzii Financiare din Italia a fost contestat de formaţiunea xenofobă Liga Nordului.
"Aflăm de la site-ul de ştiri ItaliaOggi că o firmă românească a obţinut contractul Gărzii Financiare italiene pentru furnizarea de cămăşi. Deci, agenţii Gărzii Financiare italiene se vor îmbrăca în haine româneşti? Mi se pare total absurd", afirmă deputaţii Maurizio Fugatti, Giovanna Negro şi Silvana Comaroli, toţi membri ai Ligii Nordului.
Sub titlul "Garda Financiară se îmbracă din România, cumpărând 128.000 de cămăşi din ţara lui Dracula", site-ul de ştiri ItaliaOggi a relatat că licitaţia pentru acest contract a fost câştigată de compania Confecţii Bârlad.
Valoarea contractului este de 1,77 milioane de euro, în scădere faţă de licitaţia precedentă, care se încheiase cu un contract în valoare de 2,6 milioane de euro. Astfel, preţul unei singure cămăşi va fi de 13,8 euro.

Fonte: Realitatea.net

Nessun commento:

Posta un commento