La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 20 aprile 2011

Un roman din Sicilia care a salvat un roman din flacari, ignorat de presa italiana


Când vine vorba de românii din Italia, de cele mai multe ori veştile sunt proaste. Presa din Peninsulă abundă de ştiri cu români infractori. Sunt, însă, şi numeroase cazuri în care românii nu sunt hoţi şi nici violatori. Sunt oameni de bine care, uneori, salvează alţi oameni. Ziarele se interesează mai puţin de ei, dar ei există. Este cazul unui român care, zilele trecute, a salvat de la moarte un pensionar, în Sicilia.

În Săptămâna Patimilor, speranţa învie prin gesturilor semenilor noştri. Un bătrân din localitatea Marina di Ragusa, deprimat după moartea soţiei, a vrut să se sinucidă şi a dat drumul la gaze. O scânteie a declanşat o explozie puternică şi un incendiu care a cuprins casa italianului de 74 de ani. Norocul a făcut ca, în acele momente, pe stradă să treacă un român şi un italian. Amândoi au intrat în casă şi l-au scos pe bătrân din flăcări.

"Ziarele locale au scris despre incident. Au insistat mai mult pe explozie şi pe intenţia pensionarului de a se sinucide. Un singur ziar l-a menţionat şi pe românul salvator, despre care aflase de la pompieri", a spus Cornel Toma, jurnalist la Adevărul.

Doar atât. Ziariştii din Sicilia nu au fost interesaţi să-i afle povestea şi să-l laude că a avut curajul să intre într-o casă în flăcări şi să salveze viaţa unui om.

"Nu este singurul exemplu de acest fel în Italia. Săptămâna trecută, două fetiţe au fost salvate din colţii unui pitbull de un român. S-a întâmplat în oraşul L'Aquila, unde un câine foarte agresiv a scăpat dintr-un apartament şi a atacat două copile pe stradă. Un tânăr român, rămas de asemenea anonim, a fost cel care a intervenit şi le-a salvat", a adăugat jurnalistul Cornel Toma.
18 apr 2011
Sursa: Realitatea

Nessun commento:

Posta un commento