La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 25 febbraio 2009

Diaconescu vs. Italia‏


Partidul Românilor din Italia - Identitatea Românească
Sediul legal: ROMA- Via Appio Claudio 289 Tel/ Fax: (+39) 06 71546412
Sediul operativ: ROMA- Via delle Rupicole 103 Tel/ Fax: (+39) 06 2328 8342
www.identitatearomaneasca.it info@identitatearomaneasca.it
ROMA, 25 februarie 2009
Comunicat de presă

Partidul Identitatea Românească salută poziția Ministrului de Externe al României, domnul Cristian Diaconescu în legătură cu respectarea legilor şi legalității Comunităţii Europene, în privința libertăţii de mişcare a cetățenilor europeni. Apreciem totodată şi declarațiile referitoare la respectarea prezumțiilor de vinovăţie cât şi de nevinovăţie, în prezentarea delictelor şi infracțiunilor, dar şi a culpei individuale şi nu colective, aşa cum s-a încercat sa se inducă pe toate canalele mass-media şi politice italiene, în urma evenimentelor de cronică neagră.

Pentru prima oară în istoria recentă a emigraţiei româneşti, autorităţile României au o poziţie de partener egal de dialog în privinţa discuţiilor legate de comunitatea română din Italia şi nu de vasalitate. Pentru prima oară sunt apărate public la cel mai înalt nivel demnitatea şi imaginea cetățenilor români din Italia.

Ne bucurăm să observăm că suntem sprijiniți, ţinând cont ca poziția PIR, încă de acum doi ani de la începutul evenimentelor a fost şi este în perfectă consonanţă cu declarațiile de azi ale Ministrului de Externe Cristian Diaconescu, dincolo de orice orientare politică.

Partidul Identitatea Românească
Secretariatul Naţional

Nessun commento:

Posta un commento