La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 18 febbraio 2009

Italia - informare cu tentă rasistă‏


Partidul Românilor din Italia - Identitatea Românească
Sediul legal: ROMA- Via Appio Claudio 289 Tel/ Fax: (+39) 06 71546412
Sediul operativ: ROMA- Via delle Rupicole 103 Tel/ Fax: (+39) 06 2328 8342
www.identitatearomaneasca.it info@identitatearomaneasca.it
----------
ROMA, 16 februarie 2009

Comunicat de presă


Astăzi 16 ianuarie 2009, Secretarul Naţional PIR Mihai Muntean s-a deplasat în Via Carrocceto, locul unde ieri seară un grup de 20 de italieni au bătut 4 cetăţeni români. Muntean a discutat cu proprietarul localului în care românii s-au refugiat şi cu ziariştii prezenţi la faţa locului, luând poziţie şi condamnând atacul cu evident carcater xenofob la adresa unor cetateni nevinovati
Mihai Muntean a facut o vizită în cursul după-amiezei şi la cele două spitale unde au fost internaţi Românii agresati ieri la Roma, Policlinico Casilino si Vannini. Cu această ocazie, a fost informat că aceştia ar fi fost externaţi la cerere, după ce au fost trataţi în regim de urgenţă.
Partidul Identitatea Românească cere intervenţia imediată a Preşedintelui Napolitano şi a Preşedintelui Consiliului de Ministri Berlusconi pentru a opri cu fermitate informarea cu tentă rasistă, care stă la baza manifestărilor violente şi agresiunilor fizice, ale căror victime sunt cetăţeni români nevinovaţi. Cerem totodată că delicvenţii să fie deferiţi justiţiei pentru a fi judecaţi după gravitatea faptelor comise şi nu după apartenenţa etnică.
Solicitam autorităţilor statului italian să intervină în vederea dezamorsării tensiunii generate de grupurile de justiţiari ad-hoc, pentru evitarea continuării răzbunării delicvenţei prin delicvenţa publica organizată.


Partidul Identitatea Românească
Secretariatul Naţional

Nessun commento:

Posta un commento