La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 13 febbraio 2009

Dragobete vs. Valentine's Day: Ce ar trebui să sărbătorească românii?


Valentine's Day este o sărbătoare de import, după cum o arată şi numele său. Alături de Halloween, Ziua Îndrăgostiţilor a intrat în rutina anuală a românilor, care îşi dăruiesc inimioare, trandafiri şi îşi trimit felicitări cu tradiţionala întrebare "Would you be my Valentine?".

Valentine's Day a intrat în viaţa românilor, chiar dacă exista deja o sărbătoare autohtonă dedicată iubirii, pe 24 februarie: Dragobetele. Se pare că Ziua Îndrăgostiţilor a fost mai atrăgătoare, pentru că oraşele se umplu de simboluri ale iubirii pe 14 februarie, iar în Ziua de Dragobete nu îşi amintesc mulţi că este ceva de sărbătorit.

Ce părere aveţi despre promovarea unei sărbători de import în detrimentul uneia autohtone? [...]

Citeşte şi Dragobetele, zeul uitat al iubirii şi al bunei dispoziţii

Sursa: Realitatea.net

2 commenti:

Anonimo ha detto...

ABBIAMO VISTO COME FESTEGGIATE IL SAN VALENTINO UCCIDETE QUEI PORCI SCHIFOSI CONNAZIONALI CHE HANNO STUPRATO LA 14ENNE A SAN VALENTINO E FORSE L'ITALIA VI GRADIRà....FERRO IGNIQUE

Anonimo ha detto...

Mi se pare un pic deplasat.Gasiti o data fixa acestiu Dragobete!daca va ganditi bine,Sf.Valentin a fost un preot catolic,acceptat si inteles de toate bisericile din acele timpuri:catolica,ortodoxa.anglicana.Sunt roman,nu neg;da Dragobete, niciodata!Nici S.Valentin nu mi zice multe,da e mai credibil decat altele.

Posta un commento