La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 9 febbraio 2009

Românii vor avea acces pe piaţa muncii din Elveţia

Comunicat de presă cu privire la rezultatul referendumului privind prelungirea Acordului asupra liberei circulaţii a persoanelor dintre Elveţia şi UE şi extinderea sa la România şi Bulgaria

Data: 08.02.2009

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă satisfacţia faţă de rezultatul votului din 8 februarie 2009, prin care electoratul elveţian s-a pronunţat pentru prelungirea Acordului asupra liberei circulaţii a persoanelor dintre Elveţia şi UE şi extinderea sa la România şi Bulgaria, creând astfel premisele intensificării şi diversificării relaţiilor cu Uniunea Europeană şi, implicit, cu România.

Relaţiile româno-elveţiene se bazează pe acordurile bilaterale dintre Elveţia şi Uniunea Europeană, iar dinamica acestora demonstrează voinţa ambelor ţări de a dezvolta cooperarea în domeniile politic şi economic. În acest sens, votul exprimat duminică de poporul elveţian reprezintă opţiunea pentru securitate economică şi socială, dar şi pentru deschidere faţă de cooperarea cu Uniunea Europeană şi toate statele membre. Ne exprimăm satisfacţia în legătură cu faptul că această cooperare europeană nu a fost afectată de stereotipiile negative şi de temerile vehiculate în timpul campaniei.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă încrederea că prelungirea Acordului asupra liberei circulaţii a persoanelor dintre Elveţia şi UE şi extinderea sa la România şi Bulgaria, vor crea noi perspective legăturilor de prietenie şi colaborare dintre cele două ţări.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Nessun commento:

Posta un commento