La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 13 febbraio 2009

Maroni se luptă în justiţie cu un jurnalist acuzat de incitare la ură împotriva romilor


Joi, 12 Februarie

Ministerul italian de Interne a anunţat că se va constitui parte civilă în procesul împotriva unui jurnalist de la Radio Padania, Leo Siegel, acuzat de incitare la ură rasială împotriva comunităţii rome.

"Ne vom constitui parte civilă împotriva acestei persoane", a spus ministrul de interne, Roberto Maroni, după ce a a primit de la un jurnalist, Gad Lerner, un dosar cu transcriptul emisiunii. În cursul emisiunii au existat "defăimări şi incitare la ură rasială faţă de comunităţilor rom şi evreiască", a spus jurnalistul care i-a prezentat ministrului raportul.

"Îi încredinţez acest document ministrului pentru a face curat în propria sa curte", a spus Lerner. Potrivit APCOM, jurnalistul ar fi adăugat că Siegel este apărat de responsabilul cu problemele pe justiţie din cadrul Ligii Nordului, Matteo Brigandi. Leo Siegel este apropiat formaţiunii xenofobe Liga Nordului, din care face parte şi Roberto Maroni, iar în anul 2006 chiar a candidat la alegerile locale din partea acestui partid, potrivit site-ului său.

În ultima vreme romii şi românii se află din nou în centrul atenţiei autorităţilor şi presei din Italia, după o serie de acte violente ai căror protagonişti au fost, iar resentimentele italienilor se reflectă şi în apariţia unor incidente cu caracter xenofob ale căror victime sunt cetăţeni români nevinovaţi.

Sursa: Realitatea.net

Nessun commento:

Posta un commento