La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 3 febbraio 2009

Români despăgubiţi în Italia pentru un viol pe care nu l-au comis

de Andreea Dogar
Marţi, 03 Februarie 2009

Doi români care au fost deţinuţi trei luni în Italia pentru un viol pe care nu l-au comis vor primi despăgubiri în valoare totală de aproape 45.000 de euro, relatează Cronacaqui.it.
Fraţii Adrian şi Gheorghe Nichitean, în vârstă de 23 şi 24 de ani, au fost arestaţi după ce o prostituată a fost violată în septembrie 2007 într-un parc din Torino.
Femeia a alertat poliţia spunând că a fost violată de doi români şi că un prieten al ei fost tâlhărit.
Poliţia a efectuat căutări în zonă şi i-a găsit pe cei doi fraţi români. Ei aveau asupra lor mai multe portofele şi bijuterii, au fost reţinuţi, iar victima i-a identificat drept autorii violului.
După trei luni de detenţie, testele ADN au stabilit că lichidul seminal prelevat de la victimă nu aparţine românilor, iar procurorul Laura Longo a cerut eliberarea lor.
În acest context, avocatul românilor, Luca Giabardo, a adresat justiţiei italiene o cerere privind acordarea de compensaţii.
Curtea de Apel din Torino a decis acordarea sumei de 24.500 de euro lui Adrian Nichitean şi 20.000 de euro lui Gheorghe Nichitean.

Sursa: Mediafax

Nessun commento:

Posta un commento