La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 2 febbraio 2009

Tineri europeni merg în România în campusuri interculturale



La institutul „Spania”, din Spoleto (Umbria), va avea loc o întâlnire internaţională pe 4 februarie, la care vor participa tineri studenţi din România, din alte ţări europene şi din Africa.
Temele confruntării sunt: raporturile interculturale, cooperarea internaţională, multilingvismul într-o societate care are probleme de comunicare şi convieţuire.
De aceea, studenţi din Europa se vor deplasa lunile următoare în România unde vor întâlni în campusuri tinerii români pentru a discuta despre construirea unei cetăţenii europene. Rezultatele acestor întâlniri vor fi prezentate toamna viitoare în Umbria.
Acest proiect este promovat de către Comisia europeană în colaborare cu GSI Italia, o organizaţie care se ocupă de proiecte solidare şi de cooperarea pentru dezvoltare.
Sursa: Adevarul.It

Nessun commento:

Posta un commento