La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 15 aprile 2009

Au stat faţă in faţă cu Papa


10 Aprilie 2009
Articol semnat de Petre Dobrescu

Mai multe vedete de la noi au fost, zilele trecute, in vizită la Vatican, Italia, unde s-au intalnit şi cu Suveranul Pontif, Papa Benedict al XVI-lea. In timp ce Andreea Marin s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa în calitate de ambasador UNICEF, pledând pentru cauza copiilor defavorizaţi de soartă, europarlamentarul Daciana Sârbu a mers în audienţă la Papă, pentru a-i cere acestuia să îi ajute pe românii care muncesc în Peninsulă.

Andreea Marin Bănică a făcut o vizită în Italia, unde, miercuri, a mers în audienţă la Papa Benedict al XVI-lea. În întrevederea cu Suveranul Pontif, Zâna a vorbit despre situaţia copiilor defavorizaţi din întreaga lume şi a pledat pentru cauza acestora. Diva susţine că a fost profund impresionată de întâlnirea cu Papa şi că a găsit puterea necesară pentru a merge mai departe în demersurile sale, în încercarea de a le oferi acestor copii o viaţa mai bună.

Zâna organizează o nouă gală UNICEF
“În ultimul an, în spitale, am cunoscut poveşti de viaţă cutremurătoare, care mi-au schimbat scara valorilor şi m-au făcut să văd cu alţi ochi realitatea. Există un moment în care îţi doreşti să regăseşti o sursă de energie pozitivă care să te încarce pentru a merge înainte. Am simţit că şansa de a fi la Vatican tocmai într-un astfel de moment e cea care va umple acest gol pentru mine. Şi nu am greşit”, a declarat vedeta. Ambasador al Bunăvoinţei, Andreea va organiza, alături de UNICEF România şi Televiziunea Română, a treia ediţie a Galei UNICEF, un spectacol-maraton cu strângere de fonduri, ce va avea loc anul acesta pe 1 iunie.

A pledat pentru românii din Italia
Daciana Sârbu, alături de alţi trei colegi europarlamentari români, a fost primită miercuri în audienţă de Papa Benedict al XVI-lea. Cei patru i-au înmânat Suveranului Pontif o scrisoare în care solicitau ajutorul Bisericii Catolice în îmbunătăţirea relaţiilor dintre italieni şi românii care muncesc în Peninsulă. Din delegaţie au mai făcut parte Corina Creţu, Sebastian Bodu şi Marian- Jean Marinescu.

Sursa: Libertatea.

Nessun commento:

Posta un commento