La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 23 aprile 2009

Creştinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Gheorghe


Creştinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuţi martiri. În această zi, aproape un milion de români îşi serbează onomastica.

Dintre persoanele care poartă nume sau derivate ale numelui Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, majoritatea sunt bărbaţi, aproape 800 de mii. Pe cei mai mulţi dintre ei îi cheamă Gheorghe, George sau Gheorghiţă. Cei mai puţini dintre sărbătoriţi poartă numele de Ghiţă.

Pe cele mai multe femei care îşi serbează astăzi ziua de nume le cheamă Georgiana, Georgeta sau Gheorghiţa. Sfântul Gheorghe este considerat un simbol al bărbăţiei şi jertfei pentru credinţa sa.

În icoane, Sfântul Gheorghe este înfăţişat călare, purtând o suliţă şi ucigând un balaur, expresie a unei legende răspândite despre una din isprăvile sale dinainte de martiriu.

"Sfântul Gheorghe este cel mai cunoscut şi cel mai iubit sfânt din lumea creştină (...) Sfântul Gheorghe este purtător de lumină, ocrotitorul şi cel care ne îndeamnă pe calea mântuirii", a declarat preotul Radu Horiceanu.

Constănţenii au ocazia astăzi să se închine la moaştele Sfântului Gheorghe aflate în biserica cu acelaşi nume. Racla a fost adusă de la biserica Feredeni-Deleni, din Iaşi.

Racla cu moaştele Sfântului Gheorghe va ajunge în această seară la mănăstirea Dervent din judeţul Constanţa, iar mâine în Tulcea.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento