La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 17 aprile 2009

Listă de semnături pentru înfiinţarea unui Consulat românesc la Padova


Listă de semnături pentru înfiinţarea unui Consulat românesc la Padova – Italia cu personal recrutat din randul emigrantilor romani din zona

Dragi concetăţeni,

Nu de puţine ori, românii din nord - estul Italiei, stabiliţi în această zonă sau doar aflaţi în călătorie – doresc, ori sunt nevoiţi să ia contact cu misiunile diplomatice ale României.

Numai in nord - estul Italiei sunt in jur de 100.000 de români care au nevoie de serviciile acestor birouri, care din păcate sunt constrânşi să parcurgă sute de kilometrii până la cel mai apropiat consulat, să piarda zile intregi de la muncă, iar în plină criză economică să cheltuiască bani pe drumuri, care i-ar putea folosi pentru familie.

În acest sens Asociaţia „Alleanza Romena” în colaborare cu alte representanţe ale comunităţii de romani din provincia Padova, a început o campanie de adunat semnături pentru înfiinţarea unui Consulat românesc la Padova. Sunt necesare un minim de 5000 de semnaturi.

Pentru a semna pe aceste liste, trebuie sa fiţi majori şi să aveţi cu dumneavoastră un document de identitate romanesc (Buletinul de Identitate, Cartea de Identitate sau Paşaportul).

Va aşteptăm la sediul Asociaţiei „Alleanza Romena” situat în Via Lobia, 552/B pe data de 26 aprilie 2009 intre orele:

dimineaţa între orele 10.00 – 12.00
dupa amiază între orele 14.00 – 19.00
* vom fi la dispoziţia dumneavoastră în acest sens.

Cum să ajungeţi la noi? - de la semaforul din San Giorgio in Bosco vă îndreptaţi spre Lobia, dupa cca. 500 metri, ne găsiţi pe partea dreapta.


Asociaţia “Alleanza Romena” - ASAR
Via Lobia, 552/B
35010 – San Giorgio in Bosco (PD)
Fax. (+39) 049 859 4148
E-mail: alleanzaromena@yahoo.it
www.alleanzaromena.forums-free.com

Preşedinte - Adrian Teodorescu
Cell. (+39) 340 666 7745
E-mail: adrian.teodorescu@vodafone.it
www.sangiorgioinbosco.blogolandia.it

Citeste si:
PROGETTO - Lingua, cultura ed la civiltà romena

1 commento:

chrysty ha detto...

pentru ca sa putem avea si in sicilia un consulat ce trebui sa facem?si aici suntem foarte multi romani si vine foarte greu sa ajungem la roma.eu de ex sunt casatorita cu un italian dar nu am facut cererea pt cetatenie. pasaportul roman si cartea de identitate sunt scazute.nu stiu unde sa ma informez de ce anume am nevoie pt ca sa pot iesi din italia.

Posta un commento