La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 17 aprile 2009

Guvernul a simplificat procedura de redobândire a cetăţeniei române


15 aprilie 2009

Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care va simplifica procedutile de redobândire şi acordare a cetăţeniei române pentru foştii cetăţeni români şi descendenţii acestora până la gradul al III-lea. Legea cetăţeniei din 1991 a fost astfel modficată, aşa cum ceruse preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit premierului Emil Boc, modificările se referă la foşti cetăţeni români care au pierdut cetăţenia romnă din motive neimputabile lor sau cărora le-a fost ridicată împotriva voinţei lor.

"Am eliminat condiţia interviului care vizează cunoaşterea limbii române. Este evident că ei cunosc această limbă şi nu se mai impune suplimentar condiţia ca ei să o cunoască" a spus Boc, care a subliniat că această condiţie rămâne în continuare în vigoare pentru străinii care doresc să obţină cetăţenia română.

Sursa: Antena3.ro

1 commento:

Anonimo ha detto...

Scuzati-ne, dar simplificarea consta doar in eliminarea testului de limba??
Din rezumatul de mai sus nu se subinteleg alte simplificari...
Multu--mim pentru clarificare

Posta un commento